ABD vatandaşları için Avrupa'ya vizesiz girme devri bitiyor

Düzenleyen:
ABD vatandaşları için Avrupa'ya vizesiz girme devri bitiyor

DÜNYA Haberleri

Avrupa Parlamentosu, AB'ye üye beş ülkenin vatandaşlarına vizesiz seyahat hakkı tanımayan ABD'ye uyguladığı vize serbestisini kaldırma kararı aldı.

Avrupa Birliği ile karşılıklı vize serbestisi anlaşması yapan ABD'nin, anlaşmaya rağmen AB'ye üye Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs Cumhuriyeti, Polonya ve Romanya'yı vize muafiyet programına dahil etmemesi üzerine Avrupa Parlamentosu (AP) harekete geçti.

SCHENGEN ÜLKELERİNE VİZESİZ GİREMEYECEKLER

AP Sivil Haklar, Adalet ve İçişleri Komisyonu'nda yapılan oylamada, ABD vatandaşlarına uygulanan vize serbestisinin iptal edilmesi yönünde karar alındı. Karar, Schengen ülkelerine seyahat edecek ABD vatandaşlarının vize almaksızın seyahat edebileceği ancak gelecek 12 ay boyunca fazladan evrak işlemi yapması gerekeceği anlamına geliyor.

"KARAR MUHTEMELEN KOMİSYONDAN DÖNER"

Komisyon'da alınan bu karar doğrultusunda Avrupa Komisyonu'nun ABD'lileri vize muafiyet programından çıkartması gerekiyor. Ancak Avrupa Konseyi ya da AP'nin bu kararı engellemesine kesin gözüyle bakılıyor.

SIRADA JAPONYA VE KANADA DA VAR

Avrupa Komisyonu, üç yıl önce ABD'nin karşılıklılık esasına dayanan vize anlaşması kurallarına uymadığını belirlemişti. Benzer şekilde Avustralya, Brunei, Japonya ve Kanada'nın da kurallara uymadığını belirlense de bu ülkeler yasakları ya kaldırdı ya da kaldırma yönünde adım attı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...