Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Moody's 2 ülkenin kredi notunu açıkladı

Moody's 2 ülkenin kredi notunu açıkladı

Ekonomi Haberleri

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Belçika ve Lüksemburg'a ilişkin kredi notu ve görünümleri açıkladı.

Moody's'ten yapılan yazılı açıklamada, Belçika'nın kredi notunun "Aa3" seviyesinde korunduğu, görünümünün "durağan" olduğu bildirildi.

Ülke ekonomisindeki çeşitliliğe ve istikrara işaret edilen açıklamada, Belçika'da düzenleyici, parasal ve kamu finansmanıyla ilgili kurumların etkin olduğu vurgulandı.

Belçika'nın 445 milyar dolarlık ekonomisiyle avro bölgesinde 6. sırada olduğu belirtilen açıklamada, ülkede borç seviyesinin yükseldiği ve bu miktarın geçen yıl gayrisafi yurt içi hasılanın yüzde 107'sine tekabül ettiği bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, ülkenin kamu borcunun beklentilerin üzerinde artmaya devam etmesi durumunda Belçika'nın kredi notunun düşürülmesinin gündeme geleceği uyarısında bulunuldu.

- Lüksemburg

Moody's, Lüksemburg'un kredi notunun en yüksek olan "Aaa" seviyesinde korunduğunu, görünümünün de "durağan" olduğunu duyurdu.

Lüksemburg'a dair açıklamada, ülke ekonomisinin direncinin güçlü büyümesine yansıdığı ve ekonomik görünümün diğer avro bölgesi ülkelerin üzerinde olduğu ifade edildi.

Açıklamada, Lüksemburg'un şeffaf kurumları, etkili finansal düzenlemeleri ve güçlü yönetimi sayesinde son 10 yılda dış şoklara karşı ülke ekonomisinin korunduğu kaydedildi.

Lüksemburg'un kredi notu ve görünümünün küresel ve Avrupa Birliği'ndeki engellere karşı dirençli kalmasının beklendiğine yer verilen açıklamada, ülke ekonomisinin gelecek iki yılda ortalama yüzde 4 büyümesinin öngörüldüğü belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...