Mogherini, Arnavutluk Başbakanı ile görüştü

Mogherini, Arnavutluk Başbakanı ile görüştü

DÜNYA Haberleri

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Arnavutluk'taki reformların ritmini azaltmaya çalışanların ülkenin entegrasyonunu tehlikeye attığını söyledi.

Mogherini, Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki temasları kapsamında Başbakan Edi Rama ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından basın toplantısında konuşan Mogherini, AB'nin kapısının Arnavutluk'a açık olduğunu bildirdi.

Arnavutluk'un, özellikle adalet reformunun oy birliği ile onaylanmasından dolayı çok ilerleme kaydettiğini vurgulayan Mogherini, bunun büyük bir reform olduğunu ve öneminin AB tarafından da kabul edildiğini anlattı.

Reformun ritmini takip etmeye hazır olduklarını belirten Mogherini, "Reformların ritmini azaltmaya çalışanlar, entegrasyonu tehlikeye atıyorlar. AB, müzakerelerin açılmasında ciddiyet için hazırlıklı. Ülkenin AB yolunda ilerleme imkanı var. AB'nin kapısı Arnavutluk'a açıktır. Müzakereler, adalet reformunun uygulandığı zamandan itibaren başlayabilir. Arnavutluk bölgede önemli bir role sahip." diye konuştu.

Muhalefetin meclisin çalışmalarını boykot etmesine de değinen Mogherini, siyasi güçler arasındaki tartışmanın mecliste gerçekleşmesi gerektiğini ifade etti.

- "Beş temel öncelikle ilgili çalışmaların sürmesinde mutabıkız"

Başbakan Rama da bu ziyaretin önemli olduğunu belirtti.

Arnavutluk'un stratejik partnerlerinin varlığının önemli olduğuna işaret eden Rama, "Samimi ve somut bir görüşmemiz oldu. Beş temel öncelikle ilgili çalışmaların yoğun bir şekilde devam etmesinde mutabıkız. Doğal olarak bölgesel konuları da ele aldık." dedi.

Federica Mogherini, Arnavutluk temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Bujar Nishani, Meclis Başkanı İlir Meta, Dışişleri Bakanı Ditmir Bushati ve muhalefetteki Demokrat Parti Genel Başkanı Lulzim Basha ile de görüşmelerde bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...