Almanlar test etti Türkiye turizmde İspanya’ya fark attı

Düzenleyen:
Almanlar test etti Türkiye turizmde İspanya’ya fark attı

Ekonomi Haberleri

Türkiye’nin en önemli turizm pazarlarından Almanya’da ProSieben TV kanalı; İspanya ve Türkiye’ye ikişer kişiden oluşan ve sektörde ‘turizm dedektifi’ olarak adlandırılan 4 kişiyi tatile gönderdi.

2 kadın İspanya’ya, bir çift de Antalya’ya geldi. İki çifte de konaklama için 120’şer avro bütçe verildi. İspanya’ya giden iki kadın 3 yıldızlı bir otelde kalırken, Antalya’ya gelen çift, 120 avroya Konyaaltı sahilindeki 5 yıldızlı otelde yer buldu. İki ülkeye giden tatilciler; otele girişlerinden odalarındaki durumlara, sahil ve dışarıda alışverişe kadar birçok ayrıntıyı tek tek değerlendirdi. Karşılıklı online iletişim kuran turizm dedektiflerinin 4’ü de Antalya’ya tam not verdi. Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, turizm sektöründe tur operatörleri ve acentelerin ‘turizm dedektifi’ uygulamasını uzun yıllardır kullandıklarını belirtti. Yavuz “Aynı bütçeyle Antalya’da 5 yıldızlı, bembeyaz ve temiz bir odaya girdiler. İspanya’da ise 3 yıldızlı otele giden çift; klimanın çalışmadığını, çarşafların üzerinde saç kılı ve lekeler gördüğünü, banyoda küfle karşılaştıklarını söyledi. Antalya’daki çift, bir top dondurmayı 50 cente, İspanya’daki çift ise 1.80 avroya satın aldı. Fark çok net ortaya çıktı. Açık ara Türkiye kazanan taraf. Alman televizyon kanalı bütün dünyayla bunu paylaşıyor” dedi.

‘Sağlık’ta HEDEF 7 milyar $

Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak “2016 yılına göre sağlık turizminde ağırladığımız turist sayısı, ocak ve şubatta yüzde 7 civarında artış gösterdi” dedi. Japonya ve ABD’den sonra Türkiye’nin fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetinde dünya 3’üncüsü olduğuna işaret eden Çakmak, şöyle konuştu: Turistler özellikle Denizli bölgesini tercih ediyor, 60-70 ülkeden talep alıyoruz. Türkiye’nin sağlık turizminde 2017 yılı hedefi 7 milyar dolar, 2023’te ise 20 milyar dolar. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...