Tek başına ABD’yi karıştıran Rus

Düzenleyen:
Tek başına ABD’yi karıştıran Rus

DÜNYA Haberleri

Rusya’nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak’ın görüştüğü Trump’ın ekibindeki ikinci ismin de istifası isteniyor

ABD’de Trump ekibinin Rusya ile ilişkileri tartışılmaya devam ediyor. Eski başkan Obama döneminde başlayan ‘Rusya’nın seçimlere müdahale ettiği’ tartışması, Donald Trump’ın göreve başlamasından sonra alevlendi. CIA ve FBI’in daha önce hazırladıkları raporda da Rusya’nın seçimlere müdahale ettiği ifade edilmişti. Trump söz konusu raporun ardından Rusya’nın bu müdahalesini ‘gülünç’ olarak nitelendirmişti. ABD’de ekim ayından bu yana devam eden tartışmaların merkezindeki isim Rusya’nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak oldu. Yaklaşık 20 yıllık ABD deneyimine sahip olan Kislyak, 2008 yılında Washington Büyükelçisi olarak göreve başladı. Obama döneminde Rusya - ABD arasında yaşanan birçok krizde diplomatik çaba gösteren Kislyak, bugünlerde ise ABD’yi karıştıran isim oldu.
FLYNN’IN İSTİFASI İLE BAŞLADI
ABD Başkanlık seçimleri öncesi başlayan Rusya’nın seçimlere müdahale edebileceği tartışması Trump’ın seçimleri kazanması ile daha fazla dile getirilmeye başlandı. Bu tartışmaların en göz çarpanı ise Başkan Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak atadığı Michael Flynn ile yaptığı görüşme oldu. Kislyak’ın daha önce Flynn ile telefonda görüştüğü ve ‘Rusya’ya yönelik yaptırımların hafifletilmesi’ için bazı konuları ele aldığı ABD basını tarafından sızdırıldı. Flynn’in istifa etmek zorunda kalması ile Trump yönetimine ilk darbe vuruldu.
ADALET BAKANI DA GÖRÜŞMÜŞ
Kislyak’ın, Trump yönetiminden görüştüğü isimlerden ikincisinin ise Adalet Bakanı Jeff Sessions olduğu ortaya çıktı. ABD basını Sessions’ın, temmuz ve ekim aylarında iki defa Kislyak ile görüştüğünü yazdı. Bunun üzerine ABD basını ve Trump karşıtları Adalet Bakanını istifaya çağırdı. Sessions ise Rus büyükelçisi ile gerçekleştirdiği görüşmede çok sayıda yabancı ismin de yer aldığını açıkladı ve istifa etmeyeceğini belirtti. Ancak Bakan Sessions, Moskova’nın seçimlere müdahalesini araştıran FBI soruşturmasından çekildiğini açıklamak zorunda kaldı.
ÜÇÜNCÜ İSİM ‘DAMAT’ ÇIKTI
Amerikan New York Times gazetesi ise Beyaz Saray basın sözcülerinden Hope Hicks’e dayandırdığı bir haberinde Donald Trump’ın damadı Jared Kushner’in de Rus büyükelçi Sergey Kislyak ile yaklaşık 20 dakika görüştüğü yazdı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...