113 bin 544 müebbet

Düzenleyen:
113 bin 544 müebbet

GÜNDEM Haberleri

İhanet girişiminin beyin takımındaki 38 sanık için 2 bin 988’er müebbet istendi. Bu ceza cumhuriyet tarihinin rekoru...

Ebru Karatosun ANKARA
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Genelkurmay Karargâhında yaşananlara ilişkin 2 bin 581 sayfalık çatı iddianamesini tamamladı. İddianamede 221 şüpheliye 2 bin 991’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 485’er yıl hapis cezası istendi. Soruşturma kapsamında 254 şüpheli hakkında işlem yapıldığı 199’unun tutuklandığı, firari 15 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldığı ifade edildi. Cuntacı Semih Terzinin ise darbe girişimi sırasında öldüğü, 33 kişi hakkında ise takipsizlik verildiği kaydedildi. Ayrıca sözde Yurtta Sulh Konseyi tarafından hazırlanan sıkıyönetim direktifleriyle 84 darbecinin sıkıyönetim komutanı olarak atandığı, 413 kişinin sıkıyönetim mahkemelerinde, 450 kişinin ise kritik askeri ve sivil makamlara görevlendirildiği iddianamede anlatıldı. 
İhanet girişiminin beyin takımındaki 38 sanığa 2 bin 988’er kez müebbet hapis cezası talep edildi.
Bazı şüphelilerin adreslerinde 27 Mayıs darbesine ilişkin belge ve kitapların ele geçirildiği belirtilen iddianamede, FETÖ’nün 1960’daki darbeyi örnek alındığı tespit edildi. İddianamede, “Darbenin planlaması, her iki darbenin başlangıç saatinin normal şartlarda saat 03.00 olması, 27 Mayıs darbe bildirisindeki ‘Yurtta Sulh’ vurgusu, YSK’nın üye sayısının da, Millî Birlik Komitesi’ndeki gibi 38 olması gibi hususlar dikkate alındığında, FETÖ’nün 27 Mayıs darbesini örnek aldığı anlaşılmaktadır” denildi. 
İtirafçı olan eski Albay ise darbeden 8-9 gün önce Ankara’da örgüt mensuplarıyla toplantı yaptıklarını, “Yüksek Askerî Şûra Toplantısı’nda cemaat mensubu yaklaşık 3 bin kadar subayın ihraç edileceğini, bu sebeple Gülen’in bu Yüksek Askerî Şûra’nın toplanmasını istemediğini, darbe yaparak cemaat mensubu subayların TSK ve devlet yönetimini ele geçireceklerini” söylediğini belirtti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...