Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kronik orta kulak iltihabını ciddiye alın

Düzenleyen:
Kronik orta kulak  iltihabını ciddiye alın

SAĞLIK Haberleri

Tekrarlayan ve tedavi edilmeyen orta kulak iltihabı işitme kaybı, beyin absesi, menenjit ve nadiren de olsa ölümle sonuçlanabiliyor.

Ziyneti Kocabıyık

Alerji, soğuk algınlığı, sinüzit gibi sebeplerden dolayı kulak zarının gerisinde kolesteatum adı verilen cilt büyümesinin meydana geldiğini söyleyen Türkiye Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Opr. Dr. Cevat Uçar “Kolesteatumlu orta kulak iltihabı ilerleyici olduğundan mutlaka tedavi edilmelidir” dedi. İlerleyen iltihabın kafatası kemiğinde erimeye yol açtığını ve  iltihabın beyine kadar ulaşabileceğini söyleyen Dr. Uçar, kolesteatumun tek  tedavisi ameliyat olduğunu belirtti. Basit orta kulak iltihabının ilaçlarla tedavi edildiğini ancak kolesteatoma iltihabının kulak zarı ve arkasındaki dokuların tamamen çıkarıldığı bir ameliyatla tedavi edilebildiğini söyleyen Dr. Uçar “Ameliyattan sonra dış kulak yolunun bir ceviz sığacak kadar geniş hâle gelir. Bu hem estetik hem de sağlık açısından kötü bir durumdur. hem de hastalar denize girdiğinde ya da banyo yaptıklarında baş dönmesiyle karşılaşabilirler” dedi.  

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...