BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Gıda öğrencilerinden ‘yosunlu ekmek’

Gıda öğrencilerinden ‘yosunlu ekmek’

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gıda Mühendisliği Bölümünde eğitim gören Meral Yıldırım, Başak Düzgün, Betül Yeşiltaş ve Melek Balcı, vitamin ve mineralce zengin yosunu, Türkiye’de sofraların baş tacı olan ekmeğe işleyerek, yeni bir ürün geliştirdi.



İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gıda Mühendisliği Bölümünde eğitim gören Meral Yıldırım, Başak Düzgün, Betül Yeşiltaş ve Melek Balcı, vitamin ve mineralce zengin yosunu, Türkiye’de sofraların baş tacı olan ekmeğe işleyerek, yeni bir ürün geliştirdi. Yosunlu ekmeğin özellikle sahip olduğu demir sayesinde kansızlık (anemi) hastalığına iyi geldiği bildirildi.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 94219
    % 2.13
  • 5.8343
    % -0.59
  • 6.5282
    % -0.96
  • 7.3229
    % -0.53
  • 252.745
    % -0.09
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT