Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dışişleri, 'Esad'ın kimyasal kullandığı doğrulandı

/ Kaynak: İHA
Dışişleri, 'Esad'ın kimyasal kullandığı doğrulandı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Esad rejiminin kimyasal silah kullandığı yönündeki ABD iddialarının, Türk makamlarında mevcut bulgularla örtüşmektedir.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ABD tarafından yapılan açıklamada, Esad rejiminin kimyasal silah kullandığı yönündeki iddiaların kuşkuya yer bırakmayacak şekilde doğrulandığının bildirildiğini belirterek, "Bu sonuç,Türk makamlarında mevcut bulgularla örtüşmektedir. Rejimin kimyasal silahlar da kullanmak suretiyle sürdürdüğü savaş, insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur" dedi. nbsp;Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Suriye'de rejimin kimyasal silah kullanması konusundaki bir soruya verdiği cevapta Suriye'de rejimin kendi halkına karşı giriştiği acımasız savaşın, kimyasal silah kullanıldığı iddialarıyla yeni bir boyut kazandığını bildirdi. Uluslararası camiada büyük endişe doğuran bu iddiaların Türkiye dahil çeşitli ülkeler tarafından titizlikle araştırıldığını belirten Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü şunları kaydetti: "Son olarak, ABD tarafından bu konuda yapılan açıklamada, rejimin kimyasal silah kullandığı yönündeki iddiaların kuşkuya yer bırakmayacak şekilde doğrulandığı bildirilmiştir. Bu sonuç,Türk makamlarında mevcut bulgularla örtüşmektedir. Rejimin savaş uçakları ve balistik füzeler dahil her türlü ağır silahı kullanarak kendi halkına karşı yürüttüğü savaş bugüne kadar on binlerce insanın hayatına malolmuştur. Bu kez, kimyasal silah da kullanıldığının ortaya çıkması, bu rejimin gaddarlığının ve acımasızlığının yanı sıra dünya barışı için ne denli büyük bir tehdit teşkil ettiğini de bariz şekilde ortaya koymaktadır. Rejimin kimyasal silahlar da kullanmak suretiyle sürdürdüğü savaş, insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Rejimin barbarca uygulamaları Suriye halkına felaket getirmekte ve Suriye ülkesini her geçen gün karanlıklara sürüklemektedir. Uluslararası camia bu mezalim karşısında artık birleşmeli ve tavrını açıkça ortaya koymalıdır. Rejimin bu saldırıları derhal durdurulmalı ve Suriye halkının meşru talepleri ile iradesi doğrultusunda demokratik dönüşüm süreci bir an önce başlatılmalıdır. Türkiye, dost ve kardeş Suriye halkının yanında durmaya ve bu amaçlar doğrultusunda destek vermeye devam edecektir."

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...