Akdağ: 'Kendilerine gelince demokrasi, başkalarına gelince çifte standart'

Düzenleyen:
Akdağ: 'Kendilerine gelince demokrasi, başkalarına gelince çifte standart'

GÜNDEM Haberleri

Sağlık Bakanı Akdağ, Bakanların Almanya programlarının iptal edilmesiyle ilgili, "Kendilerine gelince demokrasi, başkalarına gelince çifte standart, başka bir zihniyete sahip olduklarını gösteriyor." dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaretinde yaptığı açıklamada, Bakanların Almanya programlarının iptal edilmesiyle ilgili, şunları söyledi:

"Kısa bir süre önce Almanya'nın, peşinden Hollanda'nın referandum mitinginin yapılacağı toplantılardaki konuşmalara müsaade etmemesi, ya da o konuşmaların yapılacağı toplantılara müsaade etmemesi, bir taraftan bu ülkelerin demokrasi diye ağızlarından düşürmedikleri kavramı içselleştiremediğini gösteriyor. Kendilerine gelince demokrasi, başkalarına gelince çifte standart, başka bir zihniyete sahip olduklarını gösteriyor ama bundan daha önemlisi aslında bu ülkelerin Türkiye'nin büyümesinden, güçlenmesinden, bölgede lider ülke konumuna gelmesinden rahatsız olduğunu gösteriyor. İsteyen istediği kadar rahatsız olsun. Türkiye yürüyüşüne devam edecek. İsteyen istediği kadar engellemeye çalışsın, buna güçleri yetmeyecek."

"Türkiye güçlü bir hükümet sistemine ihtiyaç duymaktadır"

PKK'nın elebaşlarından birisinin video konuşmasının basında yayınlandığını anlatan Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Enteresandır, bütün güçleriyle bu referandumun karşısına olduklarını, yani 'hayır' oyu verilmesi gerektiğini ifade ediyor. Bu tabiidir. Çünkü başında söylediler bunu. Eğer halk oylamasında 'evet' çıkar ve yeni cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kurulursa 'Biz bittik' diyorlar. 'PKK o zaman biter, PKK'nın sonu gelir, PKK diye bir şey kalmaz. O halde biz buna bütün gücümüzle karşı çıkacağız. Bir daha Gezi ruhunu ayağa kaldırmak gerek.' diyorlar. Aslında bizler bu ülkenin vatandaşları olarak söylenenlere bakarak kararımızı verebiliriz. Hele bu tartışmanın içine yalanın dolanın katıldığı bir yerde bu tutuma bakarak hangi doğrulukta hareket etmemiz gerektiğini görebiliriz. Türkiye Cumhuriyeti ileriye gitmek, istikrarlı şekilde istikbale yürümek için güçlü bir hükümet sistemine ihtiyaç duymaktadır. Bütün çabamız da budur."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...