PKK kendisi duyurdu! 7 terörist ölü...

Düzenleyen:
PKK kendisi duyurdu! 7 terörist ölü...

GÜNDEM Haberleri

Musul'un batısındaki Sincar'da dün Peşmerge tarafından ağır darbe vurulan terör örgütü, kaybettiği üyelerinin sayısı hakkında bugün açıklama yaptı.

Irak'ta Musul'un ilçesi Sincar'da Peşmerge ile PKK'nın çatışmasından sonra bilanço netleşiyor.

Terör örgütünün Sincar'daki kolu Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ), Mesut Barzani'ye bağlı peşmergelerle girdikleri çatışmada yedi mensuplarının öldüğünü, 20 teröristin de yaralandığını açıkladı. Açıklamada, yakın zamanda saldırıya geçileceği belirtilerek Peşmergeye tehdit savruldu.

Irak sınırına yakın noktada dün Sabah gerçekleşen çatışmayı, uluslararası ajanslar son dakika olarak duyurmuştu. Sabah saat 07.00'da başlayan çatışmada ağır makineli tüfekler kullanılmıştı.

Zaman zaman silah seslerinin duyulduğu bölgede, taraflar 24 saatlik ateşkes ilan etti.

500 kişilik Peşmerge birliği, sınır bölgesini korumak için önceki Sinune-Hanesur arasındaki bölgeye konuşlanmıştı.
PKK kendisi duyurdu! 7 terörist ölü...
Barzani'nin Ankara ziyaretinin ardından...

PKK'nın Sincar'daki varlığına Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi ve Türkiye karşı çıkıyor. Çatışma, Kürt Bölgesi Başkanı Mesut Barzani'nin geçen hafta Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaretin ardından gerçekleşti.

PKK, Suriye'de elinde bulundurduğu bölgelerde de IKBY'ye bağlı peşmergelerin varlığına engel oluyor.

Ağustos 2014'te IŞİD’in saldırısına uğrayan ve terör örgütünün eline geçen Sincar'da, çoğunlukla Yezidiler yaşıyordu. 15 ay sonra uğradı. 15 ay sonra Peşmerge ve PKK'nın çabalarıyla IŞİD Sincar'dan temizlendi.

Ancak PKK, bölgeden çekilmek yerine yerleşmeyi seçti. Sincar dağının 1463 metre yükseklikteki zirvesinde yer alan Saddam döneminden kalma askeri karakol da dâhil bir çok noktaya kontrol noktaları kurdu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...