Sınırda rejime ait uçak düştü

Düzenleyen:
Sınırda rejime ait uçak düştü

GÜNDEM Haberleri

Türkiye-Suriye sınırında Suriye rejimine ait bir savaş uçağının düştüğü bildirildi. Başbakan Yıldırım da düşen uçağın Suriye rejimine ait olduğunu doğruladı...

Hatay’ın Suriye sınırında saat 18.30 sıralarında Suriye rejimine ait MİG-21 savaş uçağı yaşanan arıza nedeniyle düştü. Uçağın pilotu düşmeden önce Türk tarafına arızayı bildirdikten sonra paraşütle atlayarak kurtuldu. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Başbakan Yıldırım Suriye rejimine ait MİG 23 model savaş uçağının düştüğünü, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Bakan Fikri Işık muhalifler tarafından vurulan Suriye rejimine ait bir savaş uçağının düştüğünü açıkladı.

HATAY VALİSİ: UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞTIK

Hatay Valisi Erdal Ata yaptığı açıklamada, "Biraz önce aldığım bilgiye göre, jandarma timleri ve sağlık ekipleri uçağın enkazına ulaştılar. Uçağın kokpit yerinin boş olduğu görüldü. Pilotların atlayarak kurtuldukları kanaatindeyiz" ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN İLK AÇIKLAMA

Başbakan Yıldırım Suriye rejimine ait MİG 23 model savaş uçağının düştüğünü, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Yıldırım, uçağın Suriye tarafına düştüğünün tahmin edildiğini, pilotun ise Türkiye ya da Suriye tarafına düşmüş olabileceğini belirtti.

Ayrıca Yıldırım, uçağın düşme nedenini bilmediklerini, hava şartlarından dolayı düşmüş olabileceğini söyledi.

Başbakan Yıldırım şu ifadeleri kullandı:

"Suriye rejimine ait olduğu düşünülen MİG tipi bir uçağın Hatay Samandağ Yaylacık mevkisinde düştüğü yönünde bir bilgi var. Pilotun atladığı yönünde bilgiler geliyor. Oradaki birliklerimiz arama çalışmalarına destek oluyorlar. Şimdilik bilgi bu kadar."

Başbakan Yıldırım, "Uçak Türkiye sınırları içerisinde mi düştü " sorusuna, "Bu konuda netlik yok. Bizim sınırda da olabilir, Suriye sınırında da olabilir araştırmalarla bu ortaya çıkacak. Düşme nedeni konusunda da henüz bir netlik yok ama o bölgede hava şartlarının oldukça olumsuz olduğu yönünde raporlar var." yanıtını verdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...