Terörün tahrip ettiği 6 bin konut yenilenecek

Düzenleyen:
Terörün tahrip ettiği 6 bin konut yenilenecek

Ekonomi Haberleri

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Şırnak’taki Sanat Sokağı’ndaki esnafı ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Vatandaşla Kürtçe konuşan Şimşek, Şırnak’ın eskisinden çok daha iyi olacağını ifade ederek “Sıfır faiz ile KOSGEB üzerinden esnafa kredi imkânı veriyoruz. Şu an 2 yıl ertelemeli ödediğimiz kredi esnafımızın yaşadığı sıkıntılarını giderir ve telafi eder” diye konuştu. Esnafın eski kredi borçlarının tekrar yapılandırılması talebi üzerine Şimşek, esnafın sıkıntı çektiği noktalara tekrar bakacaklarını dile getirdi. Son süreçte işlerin artık normalleşmeye başladığını, vatandaşın terörle arasına mesafe koyması durumunda bölgeyi çok daha güzel günlerin beklediğini vurgulayan Şimşek “Terör sebebiyle tahrip olan binaların yeniden yapılmasıyla ilgili proje yapıldı. 6 bin konutun bu sene içinde büyük oranı bitmiş olacak. İnşaallah normalleşme süreciyle burası çok daha canlı, ekonomik ve sosyal açıdan da gelişmiş bir ilimiz olacak. Yeter ki terörle aramıza mesafe koyalım. Bütün sıkıntıların temelinde şiddet ve terör var” dedi. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...