Almanya'ya çifte rest

Düzenleyen:
Almanya'ya çifte rest

GÜNDEM Haberleri

Almanya’nın Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin programlarına izin vermemesi karşılıksız kalmadı.

2 Mart Perşembe günü Strazburg’da bulunan Bakan Bozdağ’a, Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas’tan görüşme talebi geldi. Alman Bakan’ın aynı gün saat 13.00’te Bozdağ’dan “Bulunduğunuz yere ben geleyim, acil görüşelim önemli” dedi. Bozdağ’ın randevu talebini kabul etmesi üzerine iki bakanın Almanya’nın Karlsruhe şehrinde bir otelde, saat 18.00’de görüşmek üzere randevulaştıkları belirtildi. Bu görüşmenin kararlaştırılmasının hemen ardından Bakan Bozdağ’ın Almanya’nın Gaggenau kentinde yapacağı referandum konuşmasının, birinci salonda ‘Yeterli otopark yok’ gerekçesiyle iptalinin ardından ikinci bir salon daha bulunduğu; ancak emniyetin de bu salona ‘güvenlik’ gerekçesiyle izin vermediği ortaya çıktı. Bu gelişmelerin ardından Adalet Bakanı Bozdağ, tepki olarak Almanya Adalet Bakanı Maas’a verdiği randevuyu iptal etti. Bu karar, Berlin Büyükelçiliği tarafından Almanya Adalet Bakanlığı’na bildirildi.

DENİZ BAYKAL GİTMİYOR
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal da iki bakana izin çıkmayınca Almanya’da yapacağı toplantıya iptal etti.  Bugün Stutgart şehrinde halk oylamasına yönelik düzenlenecek toplantıya gitmeme kararı aldığını bildiren Baykal, “Biz fikir ve düşünce özgürlüğüne sadece kendimiz için inanmıyoruz. Biz hukukun üstünlüğüne sadece kendimiz için inanmıyoruz. Biz herkes için düşünce özgürlüğünü sonuna kadar zorunlu sayan bir anlayışın içindeyiz” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...