ABD'li komutan: Türk ordusu bizi cesaretlendirdi

Düzenleyen:
ABD'li komutan: Türk ordusu bizi cesaretlendirdi

DÜNYA Haberleri

Terör örgütü DEAŞ’e karşı yürütülen Doğal Kararlılık Operasyonu Birleşik-Ortak Görev Gücü Komutanı Korgeneral Stephen Townsend, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), Özel Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte Suriye’nin El-Bab kentinde DEAŞ’e büyük bir darbe vurduğunu söyledi.

Townsend, ABD Savunma Bakanlığı’nda (Pentagon) düzenlenen ve Bağdat’tan telekonferans aracılığıyla katıldığı basın toplantısında, “DEAŞ’ın destek hatlarının kesilmesi ve liderlerinin bozguna uğratılması Rakka’daki örgüt üyelerinin izole olmasını sağlayacak” dedi. Koalisyon güçlerinin El-Bab’da TSK ve ÖSO güçlerine 50’yi aşkın hava saldırısı ile destek verdiğini de belirten Townsend, “El-Bab’ın kurtarılmasıyla birlikte Türkiye, sınırlarını DEAŞ’a karşı güven altına aldı. Türk ordusunun El-Bab’da DEAŞ’a karşı kazandığı başarı koalisyon güçlerine de cesaret verdi” diye konuştu. Townsend, “Türk güçlerinin Rakka operasyonuna katılıp katılmayacağı” sorusunu da, “Türk güçlerinin katılıp katılmayacağını kendileriyle hâlâ tartışıyoruz. Sayıları ve katkıları ne olur bilmiyorum” diye cevapladı. ABD’li komutan, Kürtlerin operasyona katılımları konusunda da, “Öncelikle sayıları hakkında konuşmayacağım, sebebi düşmanın da bu açıklamaları izliyor olması” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...