Avrupa’dan ABD’ye vize yasağı geliyor

Düzenleyen:
Avrupa’dan ABD’ye vize yasağı geliyor

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği ile karşılıklı vize serbestisi anlaşması yapan ABD’nin, anlaşmaya rağmen; AB’ye üye Polonya, Romanya, Bulgaristan, Hırvatistan ve Kıbrıs Rum Kesimi’ni vize muafiyet programına dâhil etmemesi üzerine harekete geçti.

AP, AB Komisyonu’ndan mütekabiliyet gereği ABD vatandaşlarına vize uygulamasını talep etti. Oylamada, AB Komisyonu’nun AB üyesi ülke vatandaşlarına vize uygulayan ABD’nin vatandaşlarına yasal olarak vize uygulamak zorunda olduğu belirtilen, bağlayıcı olmayan bir karar alındı. Kararda, AB Komisyonu’ndan ABD vatandaşlarına vize uygulamaya yönelik gerekli adımları iki ay içerisinde atması talep edildi. ABD vatandaşları hâlihazırda vize muafiyet programı kapsamında AB ülkelerine vizesiz girebiliyor. Buna karşın ABD, AB üyesi olan Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs Rum Kesimi, Polonya ve Romanya vatandaşlarından vize istemeyi sürdürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...