KKTC Cumhurbaşkanı: Ya çözüm olacak ya tanıyacaklar

Düzenleyen:
KKTC Cumhurbaşkanı: Ya çözüm olacak ya tanıyacaklar

DÜNYA Haberleri

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, meclislerinde ENOSİS’i kutlama (Yunanistan’la birleşme) kararı alan ve müzakerelerin kesilmesine neden olan Rum yönetimini uyararak, “Yanlış tavırdan dönmezlerse, Ada’da iki ayrı devlet pekişir, KKTC’yi eninde sonunda kabul etmek zorunda kalırlar” dedi.

Pakistan’daki İslam Konferansı Örgütü toplantısından KKTC’ye dönen Akıncı, “Biz KKTC olarak bir çözümle federal bir çatı altında birleşmeye ve KKTC’yi gelecekteki Kıbrıs Türk kurucu devletine dönüştürmeye hazırız. Bunu defalarca söyledik, ama eğer bu olmuyorsa, KKTC ortadan kalkacak değil. O zaman iki bölgede iki ayrı devlet gerçeğini eninde sonunda kabul etmek durumunda kalacaklardır. Hem onlar, hem de bugün bu yanlışa göz yuman tüm taraflar” diye konuştu. Yunan Savunma Bakanlığı’nın Fransız TOTAL şirketinin Kıbrıs açıklarında haziranda yapacağı petrol ve doğalgaz sondaj çalışmalarında Türkiye ile gerginlik yaşanacağı beklentisine de hak veren Akıncı, “Bunu defalarca söyledim yine tekrarlıyorum; Kıbrıs’ta çözüm olmazsa Kıbrıs huzurlu bir yer olmayacak” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...