Hükümetten sicil affı uyarısı: O bankaları yakından izliyoruz

Düzenleyen:
Hükümetten sicil affı uyarısı: O bankaları  yakından izliyoruz

Ekonomi Haberleri

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci “Sicil affını getirdik ama sahaya baktığımızda kredi verilmiyor. O zaman ne anlamı var. Bunu engelleyen kim? Denetim mekanizmalarımız var. Hesabını sorarız” dedi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Hükûmet olarak pek çok imkân sağladıkları hâlde, bürokratik engeller nedeniyle esnafın bunlardan yararlanamadığını, yeni sistemle birlikte bu engellerin ortadan kalkacağını söyledi. Bakan Tüfenkci, Malatya Yeni Sanayi Sitesi’ndeki esnafı ziyaret etti. Dükkanları tek tek dolaşan Tüfenkci, esnafa hayırlı işler diledi, devlet tarafından sunulan teşvik ve fırsatlar hakkında bilgi verdi. Türkiye’nin bütün kesimlerine inandıklarını ve güvendiklerini dile getiren Bakan Tüfenkci, ‘’Biz sorunları torunlara havale eden bir parti değiliz. Onun için torunlarımıza, her doğana, sağlam bir cumhuriyet, demokrasi, ekonomi bırakmak istiyoruz. Yapılan sistem değişikliği de bu yüzdendir” dedi.

ENGELLEYEN KİM?
Talepler doğrultusunda bankalarla da görüşerek ‘’sicil affı’’ getirdiklerini anımsatan Bakan Tüfenkci, şöyle devam etti: Ama ne oluyor, sahaya baktığınızda ‘siz çeki ödememişsiniz’ deniliyor ve kredi verilmiyor. Zaten sicil affını bu yüzden getirdik. O zaman ne anlamı var sicil affının? Bunu engelleyen kim? Bankanın müdürü, yöneticisi!.. Buradan bütün Türkiye’ye söylüyorum; o bankaları gerçekten yakından izliyoruz. Elimizde birçok denetim mekanizmaları var. Hesabını sorarız. Biz şunu dedik; geçmişte senedini, kredisini ödeyemeyen olabilir, sonradan ödeyenler olur. Bunlarda bir sorun olmaması lazım, 6 ay içinde silinmesi lazım.

PRANGAYIÇÖZELİM
15 Temmuz’daki darbe girişimine de değinen Tüfenkci, vatandaşların bu girişime karşı göğüslerini siper ederek demokrasisine sahip çıktığını, bu aziz millete ne yapılsa az olduğunu söyledi. Bakan Tüfenkci, şunları kaydetti: Birilerinin o ya da bu nedenden dolayı bu millete ayak bağı olmaması lazım. Prangaları çözmemiz lazım. Şimdi birileri bu anayasa değişikliğine ‘tek adam olacak’ diyor. Samimiyetle söylüyorum, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan meselesi değil. Ahmet, Mehmet meselesi değil. Bu, sistem meselesi. 2019’da kim seçilir, kim ölür, kim kalır, onu Allah bilir.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...