Beşiktaş 'Gönül'den istiyor

Düzenleyen:
Beşiktaş 'Gönül'den istiyor

SPOR Haberleri

Geçen hafta Galatasaray galibiyetiyle şampiyonluğa daha da yaklaşan siyah-beyazlılar, ligde kalma mücadelesi veren rakibini Gökhan Gönül’ün golüyle yıktı

Uğur AKTAN - Süper Lig’de haftaya en yakın rakibi Başakşehir’in dört puan önünde lider giren Beşiktaş, Rizespor’u Gökhan Gönül’ün tek golüyle 1-0 mağlup etti. Vodafone Arena’daki her maçta olduğu gibi yine taraftarının büyük desteğiyle oynayan Kartal, durgun başladığı maçtaki ilk gol fırsatını 13. dakikada yakaladı ama Quaresma’nın Talisca’nın düşürülmesiyle kazanılan frikikteki vuruşu kaleyi bulmadı. 38’de Recep Niyaz’ın ceza sahası dışından çektiği şut Marcelo’ya da çarptı ve az farkla kornere çıktı. 41’de Quaresma’nın sol kanattan koşu yapan Adriano’ya şık pasında Brezilyalı soldan ortaladı, Cenk’i geçen topu sağ kanattan bindiren Gökhan Gönül tamamladı ve Beşiktaş ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.  

Kartal kâbus görüyordu
İkinci yarıda da ayağa pasa dayalı göze hoş gelen futbolunu sürdüren Şenol Güneş’in öğrencileri, Tolgay ve Aboubakar değişiklikleriyle temponun düşmesine izin vermedi. 67’de ligin ilk yarısında Rize’de harika bir gol atan Adriano soldan içeriye kat ederek vurdu ama kaleci Diallo’da kaldı. 74’te Rizespor savunmasındaki anlaşmazlık Aboubakar’ı golle burun buruna getirse de Senegalli kaleci yine başarılıydı. Hemen her maçta son dakikalarda ‘gevşeyen’ siyah-beyazlılar geleneği bozmayınca kâbus gördü. 88’de Kweuke’nin atağında Atınç topun üstüne yatıp kafayla uzaklaştırdı, uzatmalarda da korner atışında Fabri uzak direk dibinde çizgiden çevrilen topu kapıp takımına derin bir nefes aldırdı: 1-0.    

Adriano konuşturdu
Beşiktaş’ta Gökhan Gönül’ün attığı golün asistini yapan sol bek Adriano, karşılaşma boyunca girdiği 7 ikili mücadelenin tamamını kazanıp %84,5 başarıyla pas yaparak parmak ısırttı. Tecrübeli futbolcu bu sezon Beşiktaş’ta 21 maça çıkarken 1 gol 1 asist kaydetti.

Babel’de düşüş var
Beşiktaş’a ara transferde gelen ve ortaya koyduğu futbolla hayli etkili olan Ryan Babel’de düşüş sürüyor. En son 5-1 kazanılan Konyaspor maçında 1 gol atıp bir de asist yapan futbolcu ligde son dört karşılaşmada skora her hangi bir katkıda bulunamadı. 

Salise hata yapılmaz
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, “Beşiktaş’a karşı burada oynamak kolay değil. Yalnızca Beşiktaş’a karşı oynamıyorsunuz. 40 bin seyirci var. Taraftar coşkusu var. Futbolda büyük takıma karşı salise hata yapmayacaksınız” sözlerini kullandı.

Q7-Gökhan cezalı
Beşiktaş’ta dün sarı kart gören Gökhan Gönül ve Ricardo Quaresma cezalı duruma düştü. İki futbolcu da takımlarının gelecek hafta Vodafone Arena’da yapacağı Kayserispor karşılaşmasında forma giyemeyecek. Q7 gördüğü kart için uzun süre itirazda bulundu.

GÖKHAN GÖNÜL MAÇIN ADAMI OLDU
Final mi? Niye olmasın!..

Beşiktaş’ın sağ beki Gökhan Gönül dün siyah-beyazlı forma altında ilk gol sevincini yaşadı. Büyük mutluluk yaşayan Gökhan, “Oylarıyla beni maçın adamı seçenlere teşekkür ediyorum. Maçtan önce favori söylemi artık bizim ligimizde bence geride kaldı. Herkes canını dişine takıyor. Sinirlenmelere maç içerisinde dikkat etmek gerekiyor” sözlerini kullandı. Avrupa Ligi’ne değinen tecrübeli yıldız, “Şampiyonlar Ligi’nden 1 mağlubiyetle elendik. Çıktığımız maçlara öylesine çıkacak halimiz yok. UEFA Avrupa Ligi’nde kupa, final neden olmasın” diye konuştu. 

ŞENOL GÜNEŞ: Böyle oynarsak şampiyon oluruz
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş kazandıkları çoğu maçtan sonra yaptığı gibi takımın artılarından çok eksilerini dile getirdi. “Hücumda topla fazla oynadık. Daha fazla pas yaptık ama hücumda hareketsiz kalınca biraz daha pozisyon azlığı oldu” diyen Güneş, “Goldeki hücum şeklimiz doğruydu. Hep böyle oynamalıyız. Taraftarımız şampiyonluk havasına girdi ama biz girmedik. Biz taraftar değiliz. Onları mutlu etmek için daha çok çalışacağız. Genel gidişata baktığımızda böyle oynamaya devam edersek şampiyon oluruz” sözlerini kullandı. Güneş, Olimpiakos maçı için de, “Rakibin olaylı maçları yazılıp çiziliyor. Taraftarların maçta olması lazımdı. Olmazsa futbolu kapatmak lazım o zaman” tepkisini gösterdi.

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...