İkbal Gürpınar: 'FETÖ beni ölüm listesine aldı'

Düzenleyen:
İkbal Gürpınar: 'FETÖ beni ölüm listesine aldı'

MAGAZİN Haberleri

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği kapsamında Samsun’a giden sunucu İkbal Gürpınar, "Bir gazeteye verdiğim röportaj yüzünden beni ölüm listesine aldılar" dedi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi'nde düzenlenen Dünya Kadınlar Günü ve Mutlu Kadın Mutlu Türkiye Fotoğraf Sergisi programına Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve eşi Fatma Taşçı, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Samsun İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Selamlama konuşması yapan Fatma Taşçı, Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Nesilleri kadınların yetiştireceğini söyleyen Fatma Taşçı, "Bir toplum ancak kendi öneminin farkında olan, eğitim ve sosyal hayatın içerisinde, gelecekten umutlu ve mutlu kadınların yetiştirdiği çocuklar ile geleceğe umutla bakabilir" dedi. 
Atakum Belediyesi olarak kadınlar için her türlü fedakarlığı yaptıklarını belirten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Göreve gelir gelmez Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezini kurduk.

Samsun'da belediyeler arasında tek olan Kadın ve Aile Müdürlüğünü kurduk. Kadınlarımıza yönelik sayısız mesleki kurslar açtık. Kadınlarımızın hayatın her yerinde olabilmeleri için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Kadın mutlu olunca toplum mutlu olur felsefesi ile hareket ediyoruz. Kadının kendini geliştirmesi doğal olarak yetiştireceği nesillere yansıyacaktır. Bu da doğal olarak Türkiye'nin geleceğine yansıyacaktır" diye konuştu.
"Amerika'dan bana bir mesaj geldi"

Başından çok şeyler geçtiğini belirten Gürpınar, "Bir yıl önce üç ayların başladığı gece oğlumla sinemaya gidiyordum cep telefonuma bir mesaj geldi. Mesajda: 'Hiç yakıştıramadım size cariye olmak istiyormuşsunuz, internet çalkalanıyor İkbal hanım' dedi. Hemen internete cariye İkbal yazdım; benim resmim solda sağda 'Cumhurbaşkanını arzulayan kadınları en iyi ben bilirim; zevcesi, cariyesi olmaya razıyım emretsin'. Milyonlarca paylaştılar bunu. Önce inanamadım, defalarca baktım. Öyle Allah kahretsin demedim. İlk lafım ne oldu biliyor musunuz? ‘Hasbünallahü ve nimel vekil, nimel Mevla ve nimen nasir’ dedim. Bunu yapanları çok iyi bildiğim için onlar yatak odalarına kamera yerleştirmekten çok hoşlanırlar. Bir gazeteye verdiğim röportaj yüzünden beni ölüm listesine aldılar. Amerika’dan bana bir mesaj geldi: 'Seni bekleyen hazin sona hazır ol' diye. Mesaja cevap verdim; ‘siz Allah mısınız da benim sonumu biliyorsunuz’ dedim. Cevap vermediler. Burada amaç İkbal’i karalamak değil Cumhurbaşkanımıza laf atmak" diye konuştu.

"Depresyon ilacı kullanma oranı yüzde 160 artış sağlamış"

Depresyon ilacı tüketimi konusuna değinen İkbal Gürpınar, "Türkiye’de geçmiş yıllara ait verilere bakıldığında depresyon ilacı kullanma oranı 2003 yılında 14 milyon 238, 2012 yılında 36 milyon 881 bin kutuyla yüzde 160 artış sağlamış. 2016’nın gayri resmi sonucu 86 milyon kutu depresyon ilacı. Türkiye çok mutsuz olduğu için mi? Hayır. Türkiye çok müthiş bir projeden geçirildiği için böyle. Fiziki etkiler olabilir ama imani bir ülkede bu kadar depresyon ilacı içilmesi yüz karası. Bir utanç kaynağımız" şeklinde konuştu.

"Özgürlüğümüze 2023’de kavuşacağız"

16 Nisan’ın çok önemli bir tarih olduğunu belirten Gürpınar, “2023 niçin önemli biliyor musunuz? Cumhurbaşkanımız neden bu kadar 2023 diyor. Kitabımda yazdım. Ben bilmiyordum araştırma yapınca öğrendim. İsmet İnönü Lozan’a yanına kimi alarak gitmiş; bilin bakalım! Nahum isimli bir Yahudi hahamla gitmiş. ‘2023’e kadar Osmanlı topraklarından İslam’ın kökü kazınacak’ sözü verilerek Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına izin vermişler Lozan’da. Biz gerçek özgürlüğümüze 2023’te kavuşacağız. Sadece akıllı olalım" ifadelerini kullandı. Programın ardından Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve eşi Fatma Taşçı İkbal Gürpınar'a günün anısına hediye takdiminde bulundular. 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...