Türk firmaları Erbil'e çıkarma yapıyor

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Türk firmaları Erbil'e çıkarma yapıyor

Ekonomi Haberleri  / İHA

Bu yıl ilk kez düzenlenecek uluslararası gayrimenkul ve yatırım fuarına Türk firmalarının yoğun ilgisi devam ediyor.

Bu yıl ilk kez düzenlenecek uluslararası gayrimenkul ve yatırım fuarına Türk firmalarının yoğun ilgisi devam ediyor. nbsp;Ortadoğu'nun yeni ticaret merkezi kabul edilen Erbil'de düzenlenecek E.R.E.F. 2013 (Erbil Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı) gerek Irak ve gerekse çevre ülkelerden gelecek bireysel ve kurumsal yatırımcılarla katılımcıları bir araya getirecek. Türkiye'nin, yükselen ekonomik gücü ve istikrarlı yapısı ile parlayan gayrimenkul sektörü nedeniyle, 2013'ün 'Onur Ülkesi' olarak davetli olduğu fuarda yer alan, 2 gün süreli konferans programının ilk günü Türkiye'ye ayrılmış durumda. nbsp;Mütekabiliyet yasası değişikliği sonrası Türkiye'de yapılabilecek gayrimenkul yatırımları ve fırsatları üzerine yabancı yatırımcıların bilgilendirileceği konferansta Kuzey Irak Yerel Yönetimi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sinan Çelebi de konuşmacı olarak bulunacak. Konferans programında Türkiye'den G.H.D. Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz ve REIA Derneği Başkanı Kerem Bilge de konuşmacılar arasında yer alacak. Türkiye'nin ekonomisine yön verebilecek güce sahip gayrimenkul sektöründen, bir çok dev firma, E.R.E.F. 2013 'e katılım gerçekleştiriyor. Şu ana kadar Ağaoğlu, Ege Yapı, En Yapı, Gürbağ Group, Nurol G.Y.O, Elite İnşaat, Seza Mühendislik gibi birçok firmanın fuar katılım sözleşmelerini imzaladığını belirten Arı Fuarcılık Genel Müdürü Savaş Kemal Burkay, bölgedeki yatırım imkanları, halkın konut alma istekleri gibi birçok fırsatın değerlendirilmesi gerektiği ve dolayısıyla E.R.E.F. 2013 'te daha fazla Türk firması görmeyi istediklerini belirtti.
nbsp;Arı Fuarcılık Genel Müdürü Sayın Savaş Kemal Burkay, Erbil'in, Irak başta olmak üzere bölgede yer alan tüm ülke firmaları ile Türk firmalarının ticaretini rahat ve güvenli bir şekilde gerçekleştirmesi için platform oluşturduğunu ve iletişim kurmakta zorluk çekilmediğini belirterek, çok sayıda Türk firmasının Erbil ve çevre eyaletlerinde faaliyet gösterdiğini söyledi.
nbsp;2014 ve 2015 yılı Arap dünyası turizm başkenti seçilen Erbil'e özellikle bu tarihlerde Irak'ın güneyi başta olmak üzere bir çok bölgeden Arap turistin akın ettiğini belirten Savaş Kemal Buarkay, fuar tarihi olan 27-30 Haziran'ın ana organizatör tarafından özellikle seçildiğini ve bu durumun ziyaretçi anlamında fuar katılımını pozitif yönde etkileneceğini belirtti.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...