CHP'nin kampanyasının orijinalini gösterdi

Düzenleyen:
CHP'nin kampanyasının orijinalini gösterdi

GÜNDEM Haberleri

Tuğrul Türkeş, CHP'nin referandum kampanyasında İngiltere'deki tanınmış bir hazır gıda ve kafe zincirinin reklamından ilham aldığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, İngiltere'nin başkenti Londra'daki Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenlediği basın toplantısında, ülkedeki temaslarını değerlendirirken gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

CHP, KAFENİN REKLAMINDAN İLHAM ALDI

İngiltere'deki tanınmış bir hazır gıda ve kafe zincirinin reklamına dikkati çeken Türkeş, CHP'nin referanduma ilişkin kampanyasında bu kafenin reklamından ilham aldığını söyledi.

"DAHA DA İLGİNCİ REKLAMIN ORİJİNALİNDE AMPÜL VAR"

Zincirin kağıt torbasının üzerinde yer alan reklamını gazetecilere gösteren Türkeş, "CHP evet-hayır kampanyasında çok güzel bir hazırlık yapmış, ben de çok memnun olmuştum. Burada biraz espri olduğu için söylüyorum, reklamın orijinali buradaki bir yiyecek firmasının ve daha da ilginci reklamın orijinalinde ampül var. Bilgi olarak söylüyorum sadece. Ampullü bir reklamdan ilham almışlar kendi kampanyalarında" diye konuştu.

'KABUL EDİLECEK BİR YAKLAŞIM DEĞİL'
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin Almanya'da yapacağı toplantıların engellenme girişimini de değerlendiren Türkeş, halk oylaması ile ilgili Türkiye’de olduğu gibi Türkiye’nin dışında Türk seçmenlerin olduğu her yerde, siyasetçilerin, hükümet yetkililerinin, devlet yetkililerinin gidip özgürce çalışmalar yapması gerektiğini vurguladı.

Almanya'nın bu etkinliklere mani olmasının hoş bir tavır olmadığını belirten Türkeş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ama ondan daha üzücüsü, Almanya’nın AB'den Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth'un Twitter'dan attığı, 'Bu kadar basit olabilir, gazeteciler Türkiye’de özgür çalışsın, Türk siyasetçiler de Almanya’da sahne alsın.’ Eğer hakikaten bu sebeple bakanlarımıza izinler verilmiyorsa, bu utanç verici bir şeydir. Almanya hukuku bir kenara bırakıp kendine göre Türkiye’deki bu şahsın suç işlediği, işlemediği ya da suç işlediyse onunla Türk hukuk sistemi nasıl uğraşıyora göre bakanlara toplantı izni, ziyaret izni verip vermemeye karar veriyorsa bu utanç vericidir. Bu nedenle bunu okuyarak size söylüyorum. Yoksa her ülkenin kendi egemenlik alanında faaliyete izin vermek, vermemek hakları vardır. Derlerse ki bir güvenlik riski var, bu anlayışla karşılanabilir ama tek anlaşılmayacak şey budur, ‘Olay bu kadar basit, Türkiye’de gazeteciler özgürce çalışsın biz de onların siyasisine burada izin verelim.’ Bu kabul edilecek bir yaklaşım değildir."

Bir gazetecinin, eski MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'ın konuştuğu kürsünün dinleyiciler arasındaki bir kişi tarafından devrilmesi ile ilgili sorusu üzerine Türkeş, olayın detaylarını bilmediğini kaydederek, “Ölçüsü ve şiddeti ne olursa olsun, siyaset yapan insanların siyasetlerini özgürce yapmaları gerekir." ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...