Hatay'da düşen savaş uçağının pilotundan ilk görüntüler!

Düzenleyen:
Hatay'da düşen savaş uçağının pilotundan ilk görüntüler!

GÜNDEM Haberleri

Hatay'ın Samandağ ilçesinde düşen Suriye rejim güçlerine ait savaş uçağının pilotu 9 saat sonra enkazın 40 kilometre güneyinde bitkin halde bulundu. Pilot hastaneye kaldırıldı.Pilotun bulunma anına ilişkin fotoğraf ortaya çıktı.

Hatay'ın Samandağ ilçesinde dün akşam saatlerinde  Suriye rejim güçlerine ait bir savaş uçağı düştü. Uçağın pilotu ise saatler sonra Altınözü ilçesinin kırsal kesimdeki Fatikli Mahallesi'nde uçağın düştüğü alandan yaklaşık 40 kilometre güneyde bulundu. Uçağının Suriye'deki muhaliflerin yerden açtığı ateşle vurulduğu ileri sürüldü. Yaylacık Mahallesi kırsalına saat 18.30 sıralarında büyük bir gürültü duyduklarını ve bir uçağın düştüğünü pilotların paraşütle atladığını gören köylüler jandarmaya ihbarda bulundu.İhbarı alan İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek arama çalışması başlatıldı. Önce uçağın enkazına ulaşıldı, daha sonra ise pilotun paraşütü bulundu. 
Hatay'da düşen savaş uçağının pilotundan ilk görüntüler!
9 SAAT SONRA BİTİKİN BİR HALDE BULUNDU 

Alınan bilgiye göre, savaş uçağın düşmesinin ardından, görgü  tanıklarının ifadesi doğrultusunda paraşütle atladığı belirlenen pilotun  bulunabilmesi için havadan ve karadan arama çalışması yapıldı. Polis ve jandarma özel harekat timlerinin yanı sıra arama kurtarma  köpeklerinin de katıldığı çalışmada, Altınözü ileçisi  Fatikli Mahallesi'ndeki Ayvaderesi  mevkisinde pilotun paraşütünün bulunması üzerine, çalışmalar bu alanda  yoğunlaştırıldı. Yağış nedeniyle bölgenin çamurlu olması ve pilotun ayak izlerinin  kaybolması çalışmaları güçleştirdi. Pilotun yüksek yerlere çıkarak, telsiz bağlantısı kurabileceğini  değerlendiren ekipler, Ayvaderesi mevkisinin tepelik alanlarında aramalara  ağırlık verdi. Ekipler, uçağın pilotunu 9 saatlik çalışmanın ardından, paraşütün  bulunduğu yerden yaklaşık 500 metre uzakta bitkin halde buldu. 
Hatay'da düşen savaş uçağının pilotundan ilk görüntüler!
BU HALDE BULUNDU, HASTANEYE KALDIRILDI 

Suriye uyruklu olduğu öğrenilen ve ismi henüz belirtilmeyen pilot,  ekiplerce Altınözü İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü.Burada ambulansta ilk müdahalesi yapılan pilot, daha sonra Hatay  Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.Bu arada düşen uçağın tek kişilik olduğu ve uçakta başka kimse olmadığı anlaşılınca bölgedeki arama-kurtarma çalışmalarına son verildi.Pilotun ilk bulunma anına ait fotoğraflar ortaya çıktı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...