Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dağbaşı Tepe'sinde kahramanlık destanı

Düzenleyen:
Dağbaşı Tepe'sinde kahramanlık destanı

GÜNDEM Haberleri

Çukurca'nın Irak sınırındaki Dağbaşı Tepe'de büyük bir kahramanlık destanı yazan şehitler için 2172 rakımlı tepede anıt yaptırıldı.

30 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan 'Şehit Sağlık Üstçavuş Mekan Şahin Operasyonu'yla Irak’ın kuzeyine yaklaşık 5,5 kilometre mesafedeki Dağbaşı Tepe'de Mehmetçik destan yazdı.

Terör örgütü için stratejik bir öneme sahip olan ve teröristlerin geçiş güzergahını büyük oranda kontrol altında tutabilen 2172 rakımlı Dağbaşı Tepe'yi kuşatan Mehmetçik, teröristlerle göğüs göğse çarpıştı. Kahramanlık destanının yazıldığı Dağbaşı Tepe kısa sürede bölücü terör örgütü mensuplarından temizlenirken, 8 Mehmetçik ise şehit oldu.

KAHRAMANLAR İÇİN ANIT YAPILDI

Göğüs göğse çarpışarak vatan için canlarını feda eden kahramanların isminin tek tek yazıldığı bir anıt yaptırıldı. Son Mehmetçik’in şehit düştüğü ve çatışma izlerinin hala ilk günkü gibi tazeliğini koruduğu noktada yaptırılan anıtın başında ise bir asker sürekli nöbet tutuyor. Büyük bir kahramanlık destanı yazan şehitler için 2172 rakımlı Irak hududunda yaptırılan anıtla şehitlerin anısına sahip çıkılıyor.

Dağbaşı Tepe'sinde kahramanlık destanı

ŞİMDİYE KADAR 9 ŞEHİT VERMİŞTİK

Mehmetçik'in kahramanlığını anlatan Dağbaşı Tepe Üs Bölgesi Komutanı, "Tepenin bölücü terör örgütü mensuplarından temizlenmesi, göğüs göğse çatışmalara sahne olmuştur. 8 kahraman silah arkadaşımız şehit düşmüştür. Şu an bulunduğumuz Bayrak Tepe’de, göğüs göğse yaşanan çatışmanın izleri kayaların üzerinde gözükmektedir. 1 Ekim 2016 tarihinde üs bölgemiz içerisine isabet eden bir havan sonucunda ise bir silah arkadaşımızı şehit verdik. Piyade Er Gökhan Ayder kardeşimizin kanı yerde kalmadı. Bu olaydan sonra başlatılan operasyon neticesinde birçok bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilirken, üs bölgemizi hedef alan bütün havanlar ise imha edildi" diye konuştu.

Dağbaşı Tepe'sinde kahramanlık destanı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...