Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çeşme'de 130 sığınmacı yakalandı

Düzenleyen:
Çeşme'de 130 sığınmacı yakalandı

YAŞAM Haberleri

İzmir'in Çeşme ilçesinden Yunanistan'ın Sakız Adası'na yasa dışı yollarla kaçmaya çalışan 130 sığınmacı yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Çeşme Körfezi'nde devriye görevi yapan TCSG Yaşam Sahil Güvenlik Gemisi, Çatalazmak mevkiinde 2 ayrı şişme botu durdurarak, Sakız Adası'na geçişlerini engelledi. Sabah 08.30 sıralarında ilk şişme botu tespit eden ekipler, şişme bottaki 54 sığınmacıyı TCSG Yaşam Sahil Güvenlik Gemisi'ne aldı. Kısa bir süre sonra ikinci şişme botu da tespit ederek durduran ekipler, şişme bottaki 76 kişiyi de gemiye aldı. Çeşme açıklarında demirleyen TCSG Yaşam Sahil Güvenlik Gemisi'ndeki 130 sığınmacı, Sahil Güvenlik'e ait SAGET botuyla Çeşme iskelesine taşındı.

Aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da olduğu sığınmacılar, Sahil Güvenlik ekiplerinin yardımıyla SAGET botundan iskeleye çıkarıldı. Çeşme iskelesindeki sığınmacılar Suriye, Irak, İran, Fas uyruklu olduklarını beyan ettiler. Uluslararası Göç Örgütü temsilcileri, sığınmacılara içecek ve yiyecek dağıtarak ihtiyaçlarını karşıladı. Sığınmacıların, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderilecekleri öğrenildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...