Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kurtulmuş: Yeni sözü yeni fikirleri ortaya koyabilecek olan siz gençlersiniz

Düzenleyen:
Kurtulmuş: Yeni sözü yeni fikirleri ortaya koyabilecek olan siz gençlersiniz

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, milleti tutsak eden yanlışın modernizm uygulamalarından bugünlere gelindiğini belirterek "Yeni sözü, yeni medeniyete ait fikirleri, yeni medeniyete ait aksiyonu ortaya koyabilecek olan siz gençlersiniz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Genç Memur-Sen tarafından Kızılcahamam'daki bir otelde düzenlenen Genç Memur-Sen Üniversite Komisyonu ve ADEM Öğrenci Topluluğu Türkiye Buluşması toplantısında konuştu.

Son üç asırdır dünyada "modern batı medeniyeti"nin hakim olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Modernlik masada, sandalyede ya da kıyafette değil, modernlik zihniyetle, zihinle, düşünce ve felsefeyle ilgili bir şeydir. İki asırdır Türk modernleşmesi de başka bir şeydir. Modernliği biz kabukta bir değişim olarak algıladığımız için, ilimde, fende, sanatta, edebiyatta ileriye gitmek yerine Batı'da ne varsa onu taklit etmek şeklinde anladığımız için maalesef modernizmi hep kabukta anladık." dedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, dünyaya hakim olan medeniyetin değerleriyle, kurumlarıyla, kuruluşlarıyla çöktüğünü ve yerine yeni bir medeniyetin inşa edilemediğini anlatarak, Türkiye'nin, Osmanlı'nın aziz medeniyetinin çocuklarına bu noktada büyük sorumluluklar düştüğünü belirtti.

Kurtulmuş, Türkiye'nin kendi medeniyetinde ihya ve inşa adımlarını atarken ilk karşılaşılan kavramların "ilim, irfan, hikmet ve aksiyon" olduğunu vurguladı.

Kurtulmuş, milleti tutsak eden yanlışın modernizm uygulamalarından bugünlere gelindiğini belirterek, "Dünyada artık mevcut medeniyetin değerleriyle çözüm bulunamayacağını herkes görüyor ve duyuyor. Yeni sözü, yeni medeniyete ait fikirleri, yeni medeniyete ait aksiyonu ortaya koyabilecek olan siz gençlersiniz. Allah gücünüzü kuvvetinizi artırsın, ufkunuzu açık eylesin." dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...