Ayakkabı boyacısından rekor bağış

/ Kaynak: İHA
Ayakkabı boyacısından rekor bağış

DÜNYA Haberleri  / İHA

ABD'de ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlayan 71 yaşındaki Albert Elsie, bir hastaneye yaptığı rekor bağışla Amerika'nın 'kahramanı' oldu.

ABD'nin Pittsburgh şehrinde ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlayan 71 yaşındaki Albert Elsie, bir hastaneye yaptığı rekor bağışla Amerika'nın "kahramanı" oldu. nbsp;Elsie, 30 yıl boyunca aldığı bahşişlerle biriktirdiği 200 bin doları, Pittsburg Çocuk Hastanesi'ne bağışladı.1980'lı yılların başından bu yana Pittsburg Çocuk Hastanesi'nde ayakkabı boyacılığı yaptığını söyleyen Elsie, 5 dolara ayakkabı boyadığını, bazı müşterilerinin 1-2 dolar bahşiş verdiğini söyledi. Noel gibi özel günlerde doktarlardan 50 dolar gibi yüksek bahşişler aldığını da söyleyen Elsie, 30 yıl boyunca bahşiş paralarından 200 bin dolar biriktirdiğini ifade etti. nbsp;1950'li yıllardan bu yana ayakkabı boyacılığı yaparak ailesini geçindiren Elsie, biriktirdiği tüm bahşiş paralarını, hastanedeki hasta çocukların tedavisi için yönetime bağışladığını söyledi. "Bir kahraman olmak güzel" diyen Elsie, yıllardır çalıştığı hastanede gördüğü hasta çocuklara yardım edebilmenin büyük bir manevi tatmin ve hazza neden olduğunu dile getirdi.Pittsburg Çocuk Hastanesi doktorlarından Dr. Joseph Carcillo ise, bu cömert bağış sayesinde hasta çocuklarının tedavi masraflarını karşılayamayan ailelere yardım edileceğini belirtti.
DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...