'PKK, Peşmergelere saldırarak gerçek yüzünü gösterdi'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'PKK, Peşmergelere saldırarak gerçek yüzünü gösterdi'

GÜNDEM Haberleri  / AA

IKBY Parlamentosu Ezidi Milletvekili Şamo, terör örgütü PKK'nın Suriyeli Peşmergelere saldırarak gerçek yüzünü gösterdiğini söyledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu Ezidi Milletvekili Şeyh Şamo, terör örgütü PKK'nın Suriyeli Peşmergelere saldırarak gerçek yüzünü gösterdiğini söyledi.

Şamo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Şengal'in (Sincar) Hanesur köyünde Roj Peşmergeleri ile PKK arasında çıkan çatışmayı iki yıl önce öngörmüştük. PKK'nın Ezidilerin bölgesinden çekilmesi gerektiğini birçok defa dile getirdik." dedi.

PKK'nın Ezidiler ile Kürtlerin arasına nifak tohumu ekmeye çalıştığını belirten Şamo, "PKK, Peşmergenin Ezidilere saldırdığı yönünde kara propaganda yapıyor. Bazı ülkelerin kirli ajandasına göre hareket edip, Kürdistan Bölgesi ile Ezidileri birbirinden ayırmak istiyorlar. PKK'nın bu kara propagandası kirli emelleri ve merhametsiz yüzünü ortaya çıkardı." diye konuştu.

"PKK Şengal'de ısrar ederse, daha kötü sonuçlar ortaya çıkabilir"

Roj Peşmergeleri olarak bilinen Suriyeli Peşmergelerin IKBY'ye bağlı olduğunu hatırlatan Ezidi milletvekili, "PKK'nın Kürdistan Bölgesi'nde Peşmergelerin önünü kesmesi söz konusu olamaz. Eğer PKK Şengal'de kalmakta ısrar ederse, daha kötü sonuçlar ortaya çıkabilir." uyarısında bulundu.

Musul'un Sincar ilçesinde terör örgütü PKK'ya bağlı militanlar ile Suriyeli Peşmerge güçleri arasında çıkan çatışmada, 4 Peşmerge ile 3 PKK'lı teröristin yaralandığı belirtilmişti. Terör örgütü PKK, Sincar bölgesindeki Irak-Suriye sınırına Peşmergelerin konuşlandırmasını bölgedeki varlığına yönelik bir tehdit olarak görüyor.

Terör örgütü PKK, Ağustos 2014'te DEAŞ'ın Sincar ilçesine saldırmasını bahane ederek bölgede varlık göstermeye başlamıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...