Savcılık Le Pen'i ifade vermeye çağırdı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Savcılık Le Pen'i ifade vermeye çağırdı

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa’da aşırı sağın cumhurbaşkanı seçimlerinde aday gösterdiği Marine Le Pen, hakkında açılan yolsuzluk davası ile ilgili olarak çağrıldığı savcılığa ifade vermeye gitmeyeceğini bildirdi.

Fransa’da aşırı sağın cumhurbaşkanı seçimlerinde aday gösterdiği Marine Le Pen, avukatı Rodolphe Bosselut aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, “Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi olarak siyasi dokunulmazlık hakkına sahip olduğunu” belirtti ve “seçimlere kadar savcılığa ifade vermeye gitmeyeceğini” bildirdi. 

Le Pen, geçen ay yine aynı soruşturma kapsamında bu kez polise ifade vermeyi reddetmişti.

AP’da danışman kadrosunda gösterildiği belirtilen ve Le Pen'in korumalığını yapan Thierry Legier ve aşırı sağcı liderin yakın arkadaşı Catherine Griset, geçen ay polis tarafından sorgulanmıştı.

Fransız polisi, yine geçen ay sonu partinin Paris’teki merkezine baskın düzenleyerek arama yapmıştı.

Ulusal Cephe’nin AP'de yolsuzluk yaptığına dair iddialar son bir aydır Fransa gündemini meşgul ederken, bu kapsamdaki soruşturmanın genişleyebileceği bildiriliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...