Afganistan güvenlik güçleri yanlışlıkla sivilleri vurdu: 9 ölü, 22 yaralı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Afganistan güvenlik güçleri yanlışlıkla sivilleri vurdu: 9 ölü, 22 yaralı

DÜNYA Haberleri  / AA

Afganistan'ın batısındaki Farah vilayetinde güvenlik güçlerinin, 'yanlışlıkla' sivillerin evini bombalaması sonucu 7 çocuk ile 2 kadının hayatını kaybettiği bildirildi.

Farah Emniyet Amiri Gülbahar Mücahid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin, Farah'ın Bala Buluk ilçesine bağlı Tavdanak bölgesinde militanlara karşı operasyon düzenlediğini belirtti.

Havadan ve karadan düzenlenen operasyonda yanlışlıkla sivillerin evinin bombalandığını ifade eden Mücahid, saldırıda 7 çocuk ile 2 kadının hayatını kaybettiğini söyledi.

Mücahid, saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 22 sivilin yaralandığını, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını vurguladı.

Farah Emniyet Müdürlüğü sözcüsü İkbal Bahir de operasyonda 15 Taliban militanının öldürüldüğünü, 19 militanın yaralandığını kaydetti.

Görgü tanıkları ise saldırıda en az 20 sivilin yaşamını yitirdiğini ileri sürdü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...