Meksika harekete geçti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Meksika harekete geçti

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Meksika, ABD'de göçmen olarak bulunan vatandaşlarını korumak için ülke genelinde yardım kampanyası başlattı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın ülkedeki kaçak göçmenleri sınır dışı etme, ülkenin sınırlarını güçlendirme ve ABD-Meksika sınırına duvar örme planlarının yıl içinde hayata geçmesi beklenirken Meksika, ABD'de sınır dışı edilme korkusu yaşayan vatandaşlarına yasal yardımları artırmaya başladı.

Meksika'nın ABD'de bulunan 50 konsolosluğu, ABD Başkanı Donald Trump'ın politikalarından korkan Meksikalılara yardım etmek üzere kar amacı gütmeyen kuruluşlar ile avukatlar arasında ortaklık sağlamak için hukuki yardım merkezleri açtı.

Meksika'nın Miami Başkonsolosu Jose Antonio Zabalgoitia, söz konusu yardım merkezlerinin, "Meksikalı göçmenlerin haklarının güvenilir savunucuları" haline geleceğini söyledi.

Zabalgoitia, "Daha önce, halkımızın hukuki destek almasına gerek olmuyordu. Oysa şimdi vatandaşlarımızı, nihai bir sınır dışına karşı korumak zorundayız." ifadesine yer verdi.

ABD Başkanı Trump, 20 Ocak'ta göreve geldikten sadece 5 gün sonra, "yasa dışı göçü önlemek" ve "sınır güvenliğini artırmak" için Meksika sınırına duvar örülmesini öngören kararnameyi imzalamıştı. 

Düzenleyen:  - EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...