17 helikopter operasyon için art arda havalandı!

Düzenleyen:
17 helikopter operasyon için art arda havalandı!

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı 18 köyde bu sabah sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. 4 tabur asker ve 40 tim özel harekat polisinin katılımıyla yürütülen operasyona havadan 17 helikopter destek veriyor.

Terör örgütü PKK'nın kış üslenmasinden bahar hazırlıklarına başladığı dönemde, örgütün büyük önem verdiği Diyarbakır'ın Lice ilçesinde büyük bir operasyonun düğmesine basıldı.

İlçede önce 18 köyde bu sabah sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Akşam saatlerinde de yaklaşık 2 bin askerden oluşan 4 tabur ve ve 400 özel eğitimli personelden oluşan 40 tim özel harekat polisinin katılımıyla operasyon başlatıldı.

17 SAVAŞ HELİKOPTERİ DESTEK VERİYOR

Yürütülen operasyona havadan 17 helikopter destek veriyor.

Güvenlik güçleri, terör örgütü PKK'nın Ömeryan adını verdiği Mardin'in Nusaybin, Ömerli ve Artuklu ilçeleri arasında kalan bölgede, aralarında örgütün sözde özel kuvvetler sorumlularının da bulunduğu 10 teröristi haftaiçi düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirmişti.

OPERASYON 10 GÜN SÜRECEK

Geçtiğimiz yıl içerisinde çok sayıda operasyon düzenlenen ve terör örgütünün yurt içindeki Kandil'i olarak bilinen Lice kırsalında "Bayrak-41 Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Tolga Topçuoğlu" adı verilen müşterek operasyonun yaklaşık 10 gün sürmesi bekleniyor.

Operasyonda, bölgede faaliyet yürüten tüm teröristler ile sığınak, barınak ve uçaksavar mevzilerinin etkisiz hale getirilmesi hedefleniyor.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi:

İlimiz Lice ilçesi mülki sınırları içerisinde bulunan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen BTÖ mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenlenecektir.

Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince, belirtilen bölgelerde (Lice İlçesine bağlı olan; Örtülü Köyü, Tuzlaköy Köyü, Hedik Köyü, Kıralan Köyü, Yamaçlı Köyü, Dernek Köyü, Saydamlı Köyü, Bayırlı Köyü, Yalımlı Köyü, Akçabudak Köyü, Kılıçlı Köyü, Ulucak Köyü, Yorulmaz Köyü, Baharlar Köyü, Yaprakköy Köyü, Yünlüce Köyü, Güldiken Köyü ve Üçdamlar Köyü sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 05 Mart 2017 günü saat 07.00'den geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokağa çıkma yasaklanmıştır.

Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...