Netanyahu'dan 'Arafat Caddesi'ne engel

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Netanyahu'dan 'Arafat Caddesi'ne engel

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail Başbakanı Netanyahu, eski Filistin Devlet Başkanı Arafat'ın isminin İsrail'de cadde ve sokaklara verilmesine müsaade etmeyeceklerini belirtti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, eski Filistin Devlet Başkanı Yasir Arafat'ın isminin İsrail'de cadde ve sokaklara verilmesine müsaade etmeyeceklerini bildirdi.

Netanyahu yazılı açıklamasında, hükümet olarak İsrail'e bağlı bölgelerde başta Arafat ve eski Filistin Müftüsü Hacı Muhammed Emin El Hüsyeni olmak üzere Filistinli liderlerin isimlerinin cadde ve sokaklara verilmesine karşı bir dizi yasal işlem başlatacaklarını belirterek, "İsraillileri öldürenlerin isimlerinin İsrail'de cadde ve sokaklara verilmesine asla izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Söz konusu açıklama, İsrail'in kuzeyindeki Hayfa kentine bağlı Cett beldesinde büyük bir caddeye "Yasir Arafat" adının verildiğinin fark edilmesi üzerine sosyal medyadan kampanya başlatan İsrail askerlerinin talebinin ardından geldi.

İsmin 48 saat içinde caddeden kaldırılması istendi

İsrail basınında yer alan haberlere göre, İçişleri Bakanı Aryeh Deri de Cett Belediyesine gönderdiği yazıda "Yasir Arafat" isminin 48 saat içinde caddeden kaldırılmasını istedi.

Cett beldesindeki caddenin "Yasir Arafat" olarak isimlendirildiği geçen hafta navigasyon uygulamasında adres araması yapan bir İsrailli asker tarafından fark edilerek gündeme getirilmişti.

Arap nüfusun yoğun olduğu Cett beldesinde 2008 yılında belediye başkanının girişimiyle cadde ve sokaklara önde gelen Arap şahsiyetlerin isimleri verilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...