BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > KUSURSUZ CİLT için altın tavsiyeler

KUSURSUZ CİLT için altın tavsiyeler

Yaz aylarında ışıl ışıl, sağlıklı bir cilde sahip olmak istiyorsanız, uzmanların tavsiyelerine kulak vermenizde fayda var...



* Makyajınızı temizleyin: Makyajlı bir ciltle uyumak gözenekleri tıkayarak, toksinlerin ciltten çıkıp atılmasını engeller. Bu da, uzun dönemde cildinizin daha çabuk yaşlanmasına sebep olur. * Vitaminli besinler tüketin: Cilt sağlığı için beslenmenin önemi büyüktür. Özellikle B, C, E, A ve K vitaminleri cildinizin canlı kalması sağlar. * Bol bol su için: Su, sağlığınız kadar, güzelliğiniz için de çok önemlidir. Cildin nem kaybını karşılar, erken yaşlanmasını engeller. * Ayda bir cilt bakımı yaptırın: Şehir hayatının kaosu ve iş hayatının stresinden biraz uzaklaşın. Kendinize zaman ayırarak cilt bakımı yaptırın. Cildinizin ihtiyacına göre, yapılacak olan cilt bakımları cildinize canlılık kazandıracaktır. * Sigarayı bırakın: Sigaranın verdiği zararlar ilk olarak cildinizde gözlenir. Ciltte, sivilcelerin çıkmasına, kırışıklıkların artmasına neden olur. En kısa zamanda sigarayı bırakıp hem sağlığınıza kavuşmuş, hem de cildinizi korumuş olursunuz. * Uykusuz kalmayın: Yeterli uyku almadığınız zaman, hemen grileşmiş, yorgun görünümlü bir ciltle karşılaşırsınız. Böyle bir durumda, uyandığınızda kan dolaşımını sağlayacak hareketler ve yüzünüze soğuk su çarparak telafi etmeye çalışın. * Doğru ürünleri kullanın: Cilt tipine uygun, cilt bakım ürünleri kullanılması gerekir. Yanlış bakım ürünlerinin ciltte yağlanma, kuruma yapabileceği gibi tahrişlere de yol açabilir. * Cildinizi nemlendirin: Nemlendiriciler cildiniz için gereken nemi kazandır ve aynı zamanda onu zararlı dış etkenlerden korurlar. * Düzenli egzersiz yapın: Egzersiz, cildin kan dolaşımını hızlandırır ve sağlıklı görünmesini, parlamasını sağlar. * Stresten uzak durun: Uykusuzluk ve stres, cildin baş düşmanlarıdır. Gün içinde stresli ortamlardan uzak durmaya çalışın. HABER HATTI Yaz ishalleri kâbusa dönüyor * Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ömer Faruk Yolcu, “İshal, dışkının miktarında, su içeriğinde ve sıklığında artış olarak tanımlanır. Başka bir deyişle günde üç kez veya daha fazla yumuşak kıvamlı ya da sulu dışkılamadır. Çoğu zaman beraberinde bulantı, kusma ve karın ağrısı gibi belirtiler de olabilir” dedi. Yaz ishallerine dikkat çeken ve ishalin birçok sebebi olduğunu söyleyen Yolcu, “İshal mikrobik ya da mikrobik olmayan pek çok sebeple ortaya çıkabilir. İshal nedenlerinin başında mikrobik ishaller gelmektedir ki, yaklaşan yaz aylarında sıklıkla karşılaşılan yaz ishalleri de bu gruptandır. Mikroorganizmalar dışında başta antibiyotikler olmak üzere çeşitli ilaçlar, çeşitli mide-barsak hastalıkları, bazı hormonal hastalıklar, barsak veya barsak komşuluğunda ortaya çıkan tümöral oluşumlar, aşırı ve ani ısı değişimleri de ishale neden olabilir. Yaz aylarında artan sıcaklıkla beraber gıdaların içindeki mikroorganizmaların çoğalması hızlanır. Yaz mevsiminde seyahatlerin artması ve beslenme düzeninin değişmesi, yaz aylarında artan sineklerin besinler arasında köprü vazifesi görmesi nedeni ile yazın ishal şikayetleri daha da artar” diye konuştu. Gözlük alırken bunlara dikkat! * Gözlüğün modelinden çok işlevi önemli. Bu nedenle güneş gözlüğünün camının ultraviyole korumalı olmasına dikkat edilmelidir. * Geniş camlı, yüze iyi oturan ve göze yakın yerleşen gözlükler en iyi korumayı sağlar. Camın rengi her yerinde aynı olmalıdır. Bazı yerleri koyu, bazı yerleri açıksa o gözlük kalitesiz demektir. * Güneş gözlüğünü taktığınızda görmenizin bulanmaması gerekir. Eğer görmeniz bulanıyorsa bu, gözlüğün kalitesiz olduğunu gösterir. Güneş gözlüklerinin üzerinde mor ötesi ışınları kestiğini gösteren bir tescilin olması gerekir. * Sağlık Bakanlığı tüm güneş gözlükleri için sertifika mecburiyeti getirdiğinden dolayı, gözlük satın alırken mutlaka sertifikası istenilmelidir. SİZDEN GELENLER TARİFİNİZ - (...Türkan Orhan’ın lezzet tarifi) > PEYNİRLİ CEVİZLİ ERİŞTE MALZEMELER: * 1 su bardağı erişte * 1 litre su * Biraz tuz * 1/2su bardağı beyaz * peynir veya kaşar rendesi * 1/2 su bardağı ceviz * 25 gr tereyağı veya 1/2 kahve fincanı zeytinyağı HAZIRLANIŞI: * Tencereye konan su kaynadıktan sonra içine bir çay kaşığı tuz atılır, erişte ilave edilir. Biraz az karıştırılarak eriştelerin suyun içine yayılması sağlanır. Eğer kaynayan su çok fazla değilse, erişteler suyu çekene kadar haşlanabilir. (Erişte yaklaşık 10 dakika içinde haşlanıyor.) Eğer su fazlaysa erişteler haşlandıktan sonra suyu süzülür ve tencereye yağ, ceviz, tuz ilave edilip, erişte karıştırılır. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun... Tavsiyeniz... - (...Hülya Hanım’ın sağlık tavsiyeleri) > TATİLDE BUNLARA DİKKAT! * İçme suyuna dikkat edin. Kirlenme ihtimali olan suları kullanmak gerektiğinde mutlaka dezenfekte özelliği olan tabletlerle kullanılabilir hale getirilmeli. * Gıda zehirlenmelerini önleyin. Özellikle süt, dondurma, krema, tavuk eti, mayonez gibi yiyecekler birkaç saatte hastalandıracak miktarda mikroorganizma üretebilir. * Bulantı, baş dönmesi ya da başağrısı gibi gıda zehirlenmesi şikayetlerinde hemen doktora başvurun. * Güneş çarpmalarına karşı dikkatli olun. HATİCE KÜBRA Aydoğan Ailesi’nin cici kızı 5 yaşını dolduruyor... Hayırlı uzun ömür dileriz... (...Ersoy Aydoğan’ın albümünden) Elişiniz... - (...Gül Hanım’ın el emeği) RÜZGÂR GÜLÜ * Bu örneği yengemde görünce çok beğenmiştim... Sonra ben de bir takım ördüm ve birkaç senedir kullanıyorum... İnce naylon dantel ipliği ile ördüm. Orta kısım 21 birit ile başlıyor. Daha sonra dolgu ve zincirli birit ile ilerliyor. Ardından örümceklerle devam ediyor. En uçta ise ibibiklerle son buluyor. Kolay gelsin. PÜF NOKTASI... ÇATAL ve bıçağınızın üzerinde lekeler oluşmuşsa, onları çamaşır suyuna batırabilirsiniz. Çamaşır suyu hem temizler hem de mikroplardan arındırır... Daha sonra iyice durulayın...
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 94831
    % -0.62
  • 5.776
    % -0.25
  • 6.5746
    % -0.08
  • 7.3372
    % -0.24
  • 262.412
    % -1.06
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT