Evet yatırımı çekecek

Düzenleyen:
Evet yatırımı  çekecek

Ekonomi Haberleri

16 Nisan’da ‘Evet’ çıkmasıyla Türkiye’nin uzun bir dönem için siyasi öngörülebilirliğinin artacağını ifade eden Naci Ağbal, ülkeye daha çok yatırım geleceğini kaydetti

İsmail Sonsuz ANKARA
Maliye Bakanı Naci Ağbal, 16 Nisan’da ‘Evet’ çıkmasıyla birlikte Türkiye’nin siyasi öngörülebilirliğinin artacağını, böylece ülkeye daha çok yatırım geleceğini söyledi. Referandum sürecini gazetemize değerlendiren Ağbal “16 Nisan’da ‘evet’ çıkmasıyla birlikte Türkiye olan ilgi tavan yapacak. Çünkü Türkiye’nin siyasi öngörülebilirliği çok uzun bir dönem için açılmış olacak. Türkiye’nin uyguladığı ekonomik reform programı hızlanacak. Böylelikle içeriden ve dışarıdan Türkiye’ye daha fazla yatırım gelecek. Arka arkaya güven endeksleri ile karşılaşacağız” dedi.
16 NİSAN SONRASI İÇİN HERKES İYİMSER
Önümüzdeki dönemde istihdamın artacağını kaydeden Bakan Ağbal “Son çeyrekten itibaren ekonomiyle ilgili almış olduğumuz kararlar neticesinde destek paketleri tek tek meyvesini veriyor. 16 Nisan’dan sonra bütün bu çalışmalar çok net bir şekilde ekonominin yolunu açacak. Herkes 16 Nisan’dan sonrası için iyimser” diye konuştu.
KİMSE KİMSENİN MORALİNİ BOZMASIN
“İş çevreleri ile görüşüyorum. Türkiye’nin orta ve uzun vadeli geleceğine ilişkin zaten güven var” diyen Ağbal, şöyle devam etti: 16 Nisan inşallah bu güveni daha da taçlandıracak. Ekonomi daha fazla yüksek oranlarda büyüyecek. Buna herkes inansın, herkes güvensin. Türkiye’nin fırsatları muhteşem ki, yabancı yatırımcılar Türkiye’de yatırım fırsatı kolluyor. Yabancı yatırımcılar Türkiye’ye güveniyor. Kimse kimsenin moralini bozmasın. Türkiye’nin ekonomisine güç veren sağlam bir orta ve uzun vadeli ekonomik görünümü var. Bunu herkes de söylüyor.

 

2B’YE ek süre geliyor

 Bakan Ağbal “2B arazisi olup da satın alma başvurusunu yapan ancak ödemesini yapamayan veya taksitini ödeyemeyen vatandaşlarımıza 6 ay daha imkân sağlıyoruz. Yani eylüle kadar ödemeleri ertelemiş oluyoruz. Yine 2B arazisi olup da bu araziyi almak için başvurmamış vatandaşlarımız için de aynı uzatmayı yapıyoruz” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...