‘İstanbul’un gözü’ne mükâfat

Düzenleyen:
‘İstanbul’un gözü’ne mükâfat

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Onur ödülüne layık görülen fotoğraf sanatçısı Ara Gürel: Fotoğraf çekmek sadece fotoğraf çekmek değildir. Olayın içinde her şey yer alır

Yirmi ikinci Türkiye - Almanya Film Festivali dün Almanya’nın Nürnberg şehrinde yapılan gala ile başladı. Festivalin geleneksel onur ödülleri bu sene fotoğraf sanatçısı Ara Güler ve Alman sinemasının görüntü yönetmeni Jürgen Jürges’e verildi. Ara Güler, ödülünü Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Ulrich Maly’nden; Jürgen Jürges ise Zülfü Livaneli’nin eşi Ülkü Livaneli’nden aldı. Mükâfat aldıktan sonra konuşma yapan Güler “Fotoğraf çekmek sadece fotoğraf çekmek değildir. Olayın içinde her şey yer alır; her şeyin bir sebebi vardır... Dünya boşuna dönmüyor” diye konuştu. Festivalde daha sonra Osman Okkan’ın rejisini yaptığı Ara Güler’in hayatını anlatan “İstanbul’un Gözü” belgeseli gösterildi. Festival boyunca bu sene 40 film izlenecek. Ödül alan filmler ise, 11 Mart tarihinde ilan edilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...