PKK, artık herkesin kullandığı bir kukla!

Düzenleyen:
PKK, artık herkesin kullandığı bir kukla!

GÜNDEM Haberleri

IKDP yetkilisi Lezgin, Peşmerge’ye saldıran PKK’yı eleştirerek “Siz teröristsiniz. Bir amacınız yok. Menbiç’te 500 Kürt’ü öldürtüp sonra orayı Esad’a geri verdiniz. Herkesin kullandığı bir araç hâline geldiniz” dedi.

Irak’ta Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) Sincar Askeri Sorumlusu Serbest Lezgin, Musul’un Sincar ilçesinde Suriyeli Peşmergelere saldıran terör örgütü PKK’ya sert tepki gösterdi. Lezgin, Musul’un Sincar ilçesine bağlı Sinun kasabasında, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Genelkurmay Başkanı Cemal Muhammed ile ortak basın toplantısı düzenledi. Terör örgütü PKK’nın, IKBY ve Sincar halkının yüzde 90’ı tarafından kabul edilmediğini belirten Lezgin “PKK, Kürdistan Bölgesi içerisinde bir avuç toprak üzerinde bile iktidar sahibi olamaz. PKK’nın Kürdistan Bölgesi sınırlarında söz sahibi olması mümkün değildir” ifadesini kullandı. Lezgin, PKK terör örgütünün birçok bölgede olduğu gibi Sincar’da da istikrarsızlık ve çatışmanın kaynağı hâline geldiğini aktardı. 
MENBİÇ’İ ESAD’A VERDİLER
Lezgin, PKK’nın çok kötü bir durumda olduğuna da değinerek “PKK, iflasın en dibine vurmuş durumda. Tüm dünya, PKK’ya ‘siz bir terör örgütüsünüz, siz kötü emellerin peşindesiniz’ diyor. PKK, bu şekilde devam ederse darbe üzerine darbe almaya devam edecektir” diye konuştu. Suriye’nin kuzeyinde, PKK’dan dolayı Kürtleri belirsiz ve kötü bir gelecek beklediğine dikkati çeken Lezgin, şu ifadeleri kullandı: “PKK, Rojava’nın başına ne belalar getirdiyse aynısını Kürdistan’a da getirmeye çalışıyor. Suriye’deki Kürt kardeşlerimiz çok perişan. Bu da PKK’dan kaynaklanıyor.” PKK’nın artık ‘Herkes tarafından kullanılan bir kukla hâline geldiğini’ vurgulayan Lezgin, “PKK, Menbiç’te iki buçuk ay savaştı. Bunun için 500 Kürt gencinin kanını döküp, öldürttü. Sonra Menbiç’i gidip Esad’a teslim etti. Ne istediklerini ve amaçlarının ne olduğunu bilmiyorlar. PKK artık sadece bir araç olup kullanılıyor.” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...