Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kimlikte yeni bir dönem daha!

Düzenleyen:
Kimlikte yeni bir dönem daha!

GÜNDEM Haberleri

Doğum bildirimleri sırasında yaşanan, bazen düzeltilmesi mahkeme kararı ile mümkün olan hataların önüne geçmek için yeni bir uygulama devreye sokulacak. Görevliler çocuğun nüfusa kaydı öncesinde kimlikte yer alacak bilgileri sesli bir şekilde anne ya da babaya okuyacak.

Damla PEKER- ANKARA

İçişleri Bakanlığı, ailenin doğum bildirimleri sırasında yaşanan kimlik hatalarına sesli uygulama getirdi.
İçişleri Bakanlığı’na doğum bildirimleri sırasında çocukların ad, doğum yeri, doğum tarihi veya cinsiyet bilgilerinin yanlış yazılarak tescil edildiğine yönelik sık sık gelen başvurular üzerine harekete geçildi. Bakanlık 81 ildeki Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne yazı gönderdi.
 
YABANCI KİMLİK BİLGİLERİNE UYARI
Genelgede, daha önceden aile kütüklerine tescil edilen bir bilginin maddi hata dışında düzeltilmesinin ancak mahkeme kararı ile olduğu bu nedenle yanlış tescilin önlenmesi amacıyla MERNİS uygulamasını başlattıkları belirtildi. Uygulama ile çocukların bilgilerinin doğrulanması için ikinci kez veri girişi yapıldığı ve bilgilerde farklılık bulunması halinde hata mesajı ile işleme devam edilmediği ifade edildi. Genelgede, doğum bilgilerinde çocuğun anne babası yabancı olması durumunda görevlinin anne veya baba bilgilerinin bildirimde bulunana sesli bir şekilde okunması ve bildirim formunu imzalamadan önce mutlaka bilgilerin kontrol edilmesi talimatı yer aldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...