Sigarayla mücadeleye kısa filmli destek

Düzenleyen:
Sigarayla mücadeleye kısa filmli destek

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

​Türkiye Sigarayla Savaş Derneği (TSSD), Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Aydın Üniversitesi’nin katkılarıyla sigarasız bir hayatı özendirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla Türkiye genelindeki lise ve dengi okullardan öğrencilerin katılabileceği “Dumansız Hikâyeler” başlıklı Liselerarası Kısa Film Yarışması düzenliyor.

Günümüzde insanlığın karşılaştığı en önemli sorunlarından biri olan, insan hayatını ve sağlığını ciddi şekilde tehdit eden sigaraya karşı insanlığı korumayı, bu insanlık düşmanı madde ve bu maddeyi koruyan tüm oluşumlarla mücadele etmeyi amaçlayan bir sivil toplum kuruluşu olan TSSD bu yılda kısa film alanında yarışma düzenliyor. Yarışma Türkiye genelindeki tüm lise ve dengi okullardan öğrencilerin katılımına açık.
TSSD’nin düzenlediği “Dumansız Hikâyeler” liselerarası kısa film yarışmasına son katılım tarihi 1 Nisan 2017’dir.

Yarışmaya katılıp ödül almaya hak kazanan eserler ve sahipleri TSSD web sayfası üzerinden 23 Nisan 2017 günü duyurulacaktır. Yarışmanın Türkiye Finali ve Ödül Gecesi 4 Mayıs 2017 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşecektir. Yarışma ile ilgili bilgiye ve yarışma başvuru formu ve şartnamesine dernek web sayfasından (http://www.ssder.org.tr) erişilebilir.Dernek, kurulduğu 1999 yılından bu yana toplumun sigaraya karşı bilinçlenmesi yolunda önemli mesafeler kat etti. Gelişmiş ülkelerde 40 yıl önce başlatılan bu savaşta 16 yıl gibi bir sürede önemli görevler başardı. 9 Şubat Dünya Sigarayı Boykot Günü’nde, 31 Mayıs Dünya Sigarasızlık Günü’nde ve 20 Kasım Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nde etkinlikler düzenleyen TSSD, her yıl “İnsanlığın Gerçek Dostları Ödül Töreni” de gerçekleştiriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...