Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yeni E-Serisi’nde sıra dışı özellikler

Düzenleyen:
Yeni E-Serisi’nde sıra dışı özellikler

T-Otomobil Haberleri

Sınıfının en akıllısı olarak tanımlanan E-Serisi, ileri teknoloji ve konfor özelliklerinin yanı sıra, yeni motorlarıyla da dikkat çekiyor.

Tasarım mimarisi komple yenilenen yeni E-Serisi’nin bütün motorlarında ECO Start-Stop özelliği sunan Mercedes, benzinli versiyonlarda Euro 6 emisyon oranlarına sahip. Yeni dizel motorlar ise ‘RDE-Real Driving Emissions’ kurallarına uygun olarak geliyor. Bu da markanın, gelecekte devreye alınacak normları şimdiden yerine getirdiğini gösteriyor.
2 DİZEL, 2 BENZİNLİ
Yeni E-Serisi Türkiye’de dört farklı motor seçeneği ile satışa sunuluyor. 1,6 litre benzinli motorla gelen E-180, 250 Nm tork ve 156 PS güç üretiyor. Dokuz ileri 9G-TRONIC otomatik şanzımana sahip araç, ortalama 6,5 litre tüketim değerine sahip. 2,0 litrelik E-300 ise 245 PS, 370 Nm tork ve 6,9 litre yakıt tüketimi sunuyor. Dizel tarafında, 2,0 litre hacimle 194 PS güç ve 400 Nm tork üreten E-220 d 4MATİC, 4,9 litrelik tüketimi ve 4 lastikten çekiş sistemiyle dikkat çekiyor. E-350 d ismiyle karşımıza çıkan versiyonda ise; 3,0 litre hacim, 620 Nm tork, 258 PS güç ve 5,1 litre yakıt ortalaması bulunuyor.
‘CEP’LE PARK EDİYOR!
Dar yerlere park etmeyi kolaylaştıran yeni E-Serisi, önce Bluetooth üzerinden akıllı telefona bağlanıyor. Mercedes tarafından geliştirilen Android ve iOS destekli uygulamalar sayesinde, sürücü aracı dışarından telefonla kontrol ederek park edebiliyor veya park noktasından çıkabiliyor. Bunun için araca 3 metre yakında bulunmak yeterli. Sisteme tanımlanan manevra senaryolarında, ayrıca bir de serbest mod bulunuyor. Söz konusu seçenekte araç, örneğin garaj girişlerinde, 15 metreye kadar ileri veya geri hareket ettirilebiliyor. Şubat ayı sonunda ülkemizde satışa giren yeni E-serisi; “DRIVE PILOT” donanımında bulunan ‘Aktif Şerit Değiştirme’ sistemi sayesinde, yollarda kolay sollama sağlıyor.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...