2. el pazarında yüzde 15 büyüme bekliyoruz

Düzenleyen:
2. el pazarında yüzde 15 büyüme bekliyoruz

T-Otomobil Haberleri

Otoshops Genel Müdürü Tuğrul Denizaşan, yeni ÖTV oranları ve döviz kurlarında yaşanan hareketin, otomobil fiyatlarını ‘hissedilir’ şekilde artırdığını söyledi. Düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Denizaşan, “2. el otomobillere ilgi giderek artıyor

Otoshops Genel Müdürü Tuğrul Denizaşan, yeni ÖTV oranları ve döviz kurlarında yaşanan hareketin, otomobil fiyatlarını ‘hissedilir’ şekilde artırdığını söyledi. Düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Denizaşan, “2. el otomobillere ilgi giderek artıyor. Pazar, 2016 yılının son döneminde oldukça ivme kazandı. 2017 yılının ilk ayında da bu devam etti. Geçen yılı 4 milyon 727 bin adet satışla kapatan 2. el pazarının, 2017 yılı ocak ayı sonuçlarının da bir yüksek olması bekleniyor” dedi. Ekim ayında faaliyete başladıklarını hatırlatan Denizaşan; yıl sonu için hedefledikleri 1.400’ü geçerek, 1.593 adetlik satış gerçekleştirdiklerini, 2017 hedefi olan 20 yetkili satıcı sayısına da 2016 sonunda ulaştıklarını belirtti.

Müşteri profili değişiyor
Gelir düzeyinin otomobil fiyatlarındaki artışa paralel olarak artmaması sebebiyle satın alma gücündeki düşüşün 2. ele yansıdığını söyleyen Denizaşan şöyle devam etti: Pazarda kurumsal yapıların artması sebebiyle müşterin öncelikli beklentisi, güven unsuru. Özellikle lüks segmentlerde 2. ele talep daha da yoğunlaştı. Satışını gerçekleştirdiğimiz her 10 araçtan biri lüks segmentten. İkinci el pazarında en çok rağbeti dizel motorlu, otomatik vitesli araçlar görüyor, bunun yanında yakıt tüketimlerinin düşmesi, benzinli otomatik araçları da daha cazip hâle getirdi.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...