Türkiye'nin 'Gezi' kararları, AB Komisyonu'nu memnun etti

/ Kaynak: AA
Türkiye'nin 'Gezi' kararları, AB Komisyonu'nu memnun etti

GÜNDEM Haberleri  / AA

Avrupa Birliği Komisyonu, Taksim Gezi Parkı olaylarında son 24 saatte Türkiye'nin verdiği yapıcı sinyalleri memnuniyetle karşıladı.

Avrupa Birliği Komisyonu, Taksim Gezi Parkı olaylarında son 24 saatte Türkiye'nin verdiği yapıcı sinyalleri memnuniyetle karşıladı. AB Genişleme Komiseri Stefan Füle'nin sözcüsü Peter Stano, günlük olağan basın toplantısında Türkiye'deki gelişmeleri değerlendirdi. Stano, Türk makamlarına bir süredir protestocularla angajmana girilmesi ve kapsayıcı bir diyalog çağrısı yaptıklarını hatırlatarak, "Son 24 saatte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve sivil toplum temsilcileri arasında yeni toplantılar dahil Türkiye'den bu meselenin çözümü için ilerlenmesi bağlamında olumlu ve yapıcı işaretler gelmesini ve Türk makamlarının nihai yargı kararına kadar inşaat yapılmayacağı yönündeki açık taahhüdünü memnuniyetle karşılıyoruz" dedi. nbsp;AB Komisyonu sözcüsü Stano, barışçıl göstericilere karşı aşırı güç kullanımı iddialarıyla ilgili soruşturma başlatılmasının da memnuniyet verci olduğunu bildirdi. Türkiye'nin katılım müzakerelerinde yeni bir fasıl açılmasıyla ilgili üye ülkelerin tutumları hakkında yorum yapmayacağını belirten Stano, bu konuda henüz alınmış bir karar olmadığını ve görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...