Mesut Özil: Babam Almanya'yı tercih etmemi istedi

Düzenleyen:
Mesut Özil: Babam Almanya'yı tercih etmemi istedi

SPOR Haberleri

Alman Milli Takımı'nda forma giyen Türk asıllı Mesut Özil, "Annem ve amcam Türkiye'yi, babam Almanya'yı seçmemi istedi. Uzun süre düşündükten sonra Almanya'yı seçtim." dedi.

Premier Lig'de top koşturan yıldız futbolcu Mesut Özil, milli takım seçme sürecinde yaşadığı ikilemi anlattı. Annesi ve amcasının Türkiye adına oynamasını istediğini belirten yıldız futbolcu, babasının ise Almanya'yı tercih etmesini istediğini söyledi.

İşte Daily Mail'de yer alan habere göre Mesut Özil'in ağzından milli takım süreci;

"ANNEM 'KÖKENİNİ UNUTMA' DEDİ"

Bu zor karar üzerine ailemle konuştum. Annem Gülizar Türkiye adına oynamamı istiyordu. Annem, 'Köklerinin nereden geldiğini düşün, dedelerin Türkiye'den geldi' tavsiyesinde bulundu. Amcam da onunla aynı fikirdeydi."

"BABAM ALMANYA'YI İSTEDİ"

"Babam ise onlara, 'Mesut Almanya'da doğdu, Almanya'da okula gitti ve futbolu Alman kulüplerinde öğrendi. Bu nedenle Alman kulübünde oynamalı' dedi."

"KARİYERİMİN EN ÖNEMLİ KARARI VE DÖNÜM NOKTASIYDI"

"Karar vermek zorunda olmamın baskısını hissettiğim zamanlar oldu. Kimseyi üzmek istemedim ya da hayal kırıklığına uğratmak istemedim. Ancak 2006 baharının sonunda aileme kararımı söyledim. Bu birkaç dakikada, bir odaya kapanarak aldığım bir karar değildi. Benim için kariyerimin en önemli kararı ve dönüm noktasıydı."

"TÜRKİYE'YE SIRT ÇEVİRMEDİĞİM İÇİN MUTLUYUM"

"Bütün baskılara rağmen Almanya için oynamaktan gururluyum ve asla Türkiye'ye sırt çevirmediğim için mutluyum. Geleneğim olarak her zaman maçlardan önce aynı duayı ediyorum. 'Allah, bugünkü maç için bize güç ver ve takım arkadaşlarımı sakatlamaktan koru. Sen bizim yolumuzu açabilir veya kapayabilirsin. Doğru yolu göster' diye dua ediyorum."

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...