Dağda mahsur kalan öğrenciler kurtarıldı

Düzenleyen:
Dağda mahsur kalan öğrenciler kurtarıldı

YAŞAM Haberleri

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde doğa yürüyüşü yaptıkları sırada dağda mahsur kalan Suriyeli 2 öğrenci, AFAD ekiplerince 12 saat sonra kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, Karabük Üniversitesinde (KBÜ) okuyan Suriye uyruklu Amir Hakimi (24) ve Abdulaziz Sholler (18) dün sabah doğa yürüyüşüne çıktı. Bir süre dolaşan öğrenciler, Safranbolu ilçesi Sarı Çiçek mevkisinde bir alanda yollarını kaybetti. Öğrencilerin, saat 21.00 sıralarında dağda mahsur kaldıklarını arkadaşlarına haber vermesi üzerine, bölgeye jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Mahsur kalan öğrencileri arama çalışmaları başlatan ekipler, yaklaşık 700 metre yükseklikte bir uçurumun kenarında mahsur kalan öğrencilere sabah saatlerinde ulaştı. AFAD ekiplerince mahsur kaldıkları yerden kurtarılan öğrenciler, olay yerinde 112 Acil Servis ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Safranbolu Devlet Hastanesine kaldırıldı.

- Kurtarma ekibinin önüne ayı çıktı
Karabük İl Afet ve Acil Durum Müdürü Gazanfer Erbay, gazetecilere yaptığı açıklamada, can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyledi. Kurtarma ekibine katılanlara teşekkür eden Erbay, "Dün akşam saat 21.00 sıralarında Suriyeli öğrencilerin kaybolduğuna dair ihbar geldi. Ekiplerimiz de hemen olay yerine intikal etti. Ekiplerimiz dağa tırmanış yaptılar ve öğrencilerin daha yüksekte mahsur kaldığını fark ettiler. Saat 04.30'da öğrencilere ulaştılar. Sabah 09.00'a kadar da sağ salim getirdiler. Zorlu bir çalışmaydı. Ekipte birçok tehlikeyle karşılaşmışlar. Ayıyla karşılaşmışlar, ayı ininden çıkmış Allah'tan bir zarar vermemiş." diye konuştu.

Erbay, bundan sonra öğrencilerin daha dikkatli olmasını aktararak, bu tür etkinlik veya yürüyüşlerde kendilerine bilgi verilmesini istedi. Dağda mahsur kalan öğrencilerden Abdulaziz Sholler de tepeye çıktıktan sonra inerken kayarak düştüklerini aktararak, geceyi aç susuz geçirdiklerini anlattı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...