Endonezya'nın güç sembolü: 'Batu' taşı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Endonezya'nın güç sembolü: 'Batu' taşı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Endonezya'da erkekler, güç sembolü olarak "batu" taşından yapılan kolye, bileklik ve yüzükler takıyor.

Sadece Endonezya'da çıkan batu taşından yapılan yüzükler, ülke kültüründe gücü temsil ediyor.

Profesyonel hayattaki mevkilerini ve güçlerini yansıtmak için batu taşından yapılmış aksesuar kullanan erkeklerin tüm parmaklarında bu taştan yüzükler görmek mümkün. Tüm parmaklara irili ufaklı taşlardan yüzük takılması, Endonezya'da yaygın bir gelenek.

Batu taşının aynı zamanda vücuda pozitif enerji sağladığına ve stresi yok ettiğine inanılıyor.

Taşların fiyatı, desenine göre 200 bin dolara kadar çıkabiliyor

Her ne kadar elmas veya pırlanta gibi maddi değeri olmasa da batu taşı, ülkedeki manevi değeri nedeniyle yüksek fiyatlara satılıyor. Taşların fiyatı, üzerindeki desene göre 200 bin ABD dolarına kadar çıkabiliyor.

Batu taşları, herhangi bir işleme tabi tutulmadan, topraktan çıkarıldığı şekilde doğal haliyle aksesuar haline getiriliyor.

Batu taşından yüzükler, genellikle lüks dükkanlarda satılıyor. Ancak batu taşını kendi imkanlarıyla madenden çıkarıp sokak aralarında satan köylülere rastlamak da mümkün. Yol kenarında satış yapan seyyar yüzükçüler de en az lüks dükkanlar kadar kalabalık oluyor. 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...