Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çinliler ebruyu çok sevdi

/ Kaynak: OZEL
Çinliler ebruyu çok sevdi

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / OZEL

Çin'de bu yıl kutlanan Türk Kültür Yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ebru sanatı gösterisinde Çinliler, bu geleneksel Türk sanatına büyük ilgi gösterdi

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Murat Salim Esenli de Türk Kültür Yılı çerçevesinde çeşitli etkinliklerin düzenlendiğini belirterek, kültür yılının amaçlarından birinin Türk sanatını Çinlilerle paylaşmak olduğunu vurguladı. Çin'de bu yıl kutlanan Türk Kültür Yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ebru sanatı gösterisinde Çinliler, bu geleneksel Türk sanatına büyük ilgi gösterdi. Başkent Pekin'deki Çaoyang parkında kurulan ebru atölyesindeki etkinliğe katılan her yaştan Çinli, önce ebru yapımını Türk sanatçıdan izledi, ardından kendileri tezgaha oturarak ebru yaptı. Ebru sanatına en büyük ilgiyi Çinli çocuklar gösterirken, saatlerce ebru yapımını izleyen çocukların tek başına ebru yapması renkli görüntüler oluşturdu.

Ebru sanatçısı Kubilay Eralp Dinçer, ebrunun geleneksel bir Türk sanatı olduğunu belirterek, köklerinin Orta Asya'ya dayandığını ve İpek Yolu aracılığıyla Anadolu'ya ulaştığını ifade etti.

Çinlilerin çok dikkatli ve bu sanata yatkın olduğunu anlatan Dinçer, Çinlilerin sadece yapılanı izleyerek de ortaya güzel şeyler çıkardıklarını kaydetti.

Dinçer, ebru sanatının 800 yıldır Türkler tarafından yapıldığını bildiklerini, 1200 yıl öncesinde Çin'de de su üzerine yapılan benzer bir resim sanatı olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Murat Salim Esenli de Türk Kültür Yılı çerçevesinde çeşitli etkinliklerin düzenlendiğini belirterek, kültür yılının amaçlarından birinin Türk sanatını Çinlilerle paylaşmak olduğunu vurguladı. Esenli, kültür yılı etkinliklerinin yılın ikinci yarısında da süreceğinin altını çizerek, Türk film haftası, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde bazı kültürel etkinlikler, resim sergileri, Anadolu Medeniyetleri sergisinin düzenleneceğini ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın birkaç şehirde konser vereceğini kaydetti.
Pekin'de üç gün süren etkinlik boyunca yüzlerce Çinli ebru yaparken, ulusal yayın organları da ebru organizasyona büyük ilgi gösterdi.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU

Çin'de bu yıl kutlanan Türk Kültür Yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ebru sanatı gösterisinde Çinliler, bu geleneksel Türk sanatına büyük ilgi gösterdi. Başkent Pekin'deki Çaoyang parkında kurulan ebru atölyesindeki etkinliğe katılan her yaştan Çinli, önce ebru yapımını Türk sanatçıdan izledi, ardından kendileri tezgaha oturarak ebru yaptı. Ebru sanatına en büyük ilgiyi Çinli çocuklar gösterirken, saatlerce ebru yapımını izleyen çocukların tek başına ebru yapması renkli görüntüler oluşturdu. Etkinliğe katılan Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Murat Salim Esenli de (solda) ebru yaptı. Ebru sanatçısı Kubilay Eralp Dinçer (sağda).

##tgvideo##

KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...