Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Esad, Halep'te 130 askerini kaybetti

/ Kaynak: AA
Esad, Halep'te 130 askerini kaybetti

DÜNYA Haberleri  / AA

Halep'te Özgür Suriye Ordusu ile Esad güçleri arasında 10 gündür devam eden çatışmalarda 40 Hizbullah militanı ve 90 Suriye askerinin öldüğü bildirildi.

Suriye'nin Halep kentinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Esad güçleri arasında 10 gündür devam eden çatışmalarda 40 Hizbullah militanı ve 90 Suriye askerinin öldüğü bildirildi. nbsp;Halep kenti Yerel Koordinasyon Komiteleri Sözcüsü Muhammed el-Halebi, "Onbinlerce Hizbullah militanı, yüzlerce İranlı ve Rus uzman, ağır silahlarla 10 günden beri Halep kentinde ve kırsalında saldırılar düzenliyor. İlk olarak devrimcilerin kalesi sayılan kentin kuzey kırsalını hedef aldılar ancak şu ana kadar hiçbir ilerleme kaydedemediler" dedi. nbsp;Esed birliklerinin, Kefer Hamra ve Maara el-Artik köylerine saldırıları sırasında 5'i scud olmak üzere 300 füze attığını ve ağır makineli tüfekler ve tanklarla köyleri bombaladığını belirten Halebi, saldırılar sebebiyle birçok sivilin öldüğünü ve hayatta kalanların da bölgeden çekilmek zorunda kaldığını söyledi. Halebi, "Çatışmalar sırasında Esed birlikleri ve Hizbullah militanlarına ait 9 tank, 11 zırhlı araç ve 3 helikopter imha edildi. 40 Hizbullah militanı ve Esed ordusuna bağlı 90 asker öldürüldü" ifadelerini kullandı. Halep'teki insani durum hakkında da bilgi veren Halebi, toplanamayan çöp yığınları nedeniyle hastalıkların kent genelinde yayıldığını söyledi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...