Almanya'da sel mağdurlarına 8 milyar Euro'luk fon

/ Kaynak: CHA
Almanya'da sel mağdurlarına 8 milyar Euro'luk fon

DÜNYA Haberleri  / CHA

Almanya'nın birçok eyaletini vuran sel felaketinin mağdurları için 8 milyar Euro tutarında yardım fonu oluşturulması kararlaştırıldı.

Almanya'nın birçok eyaletini vuran sel felaketinin mağdurları için 8 milyar Euro tutarında yardım fonu oluşturulması kararlaştırıldı. Federal İçişleri Bakanlığı ile Saksonya, Thüringen, Saksonya Anhalt ve Schleswig-Holstein eyaletleri hızlı ödemeler konusunda anlaştı. nbsp;Federal İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich ile Saksonya, Thüringen, Saksonya Anhalt ve Schleswig-Holstein eyaletlerinin başbakanları, sel felaketinin mağdurlarına hızlı bir şekilde yardım edebilmek için bir fon oluşturulmasını kararlaştırdı. Thüringen Başbakanı Christine Lieberknecht, bu fonun 8 milyar Euro tutarında olacağını duyurdu. Selden hasar gören altyapının imarı ve yeniden yapılanma için kurulan fonun finansmanının nasıl sağlanacağı konusunda ise henüz açıklama yapılmadı. Ancak fonun yarısının federal hükümetin, diğer yarısının ise eyaletlerin kasasından alınan paradan oluşması öngörülüyor. Anlaşmayı şimdilik 4 eyalet imzalarken, diğer eyaletlerle de görüşmeler yapıldığı içişleri bakanlığı tarafından açıklandı. nbsp;
Saksonya-Anhalt Başkanı Reiner Haseloff, 'dayanışma vergisi'nin yükseltilmesini önermişti, ancak bu teklif kabul görmedi. Eyaletlerin başkanları ile bir araya gelen Federal Başbakan Angela Merkel ise sel mağdurlarına yardım etmek için federal yönetimin yeni borç alacağını duyurdu.
Sol Parti ise sel mağdurlarına yardım etmek için 10 milyar Euro'luk bir fon oluşturmasını talep etti. Partinin Federal Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Dietmar Bartsch, "Federal Meclis bir hafta içinde 480 milyar Euro tutarındaki 'bankaları kurtarma fonunu' onaylamıştı. Aynı hız afet söz konusu olduğunda da mümkün olmalı." dedi.
Sele maruz kalan bölgelerin çoğunda su seviyesi inmeye başlarken bentlerin zarar görme tehlikesinin hala mevcut olduğu belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Joachim Gauck sele maruz kalan bölgeleri ziyaret etti. Gauck, Baverya'daki Deggendorf'a giderek orada görev yapan itfaiyeci, asker, polis ve binlerce gönüllüye teşekkür etti.
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...