Kanada, Ukrayna'daki askeri misyonun görev süresini uzattı

Kanada, Ukrayna'daki askeri misyonun görev süresini uzattı

DÜNYA Haberleri

Kanada, Ukrayna'daki askeri misyonun görev süresini 2019 yılına kadar uzattı.

Kanada Dışişleri Bakanı Chrystia Freeland ve Savunma Bakanı Harjit Sajjan, Ottawa'da yaptıkları ortak açıklamada, halen Ukrayna askeri birliklerine eğitim veren Kanada askerlerinin 2019 yılı mart ayı sonuna kadar bu misyona devam edeceğini bildirdi.

UNIFIER operasyonunun amacının Ukrayna'nın egemenliğini korumak için mücadele eden askeri birliklerin kapasite gelişimini sağlayarak bu ülkenin kuvvetlerini desteklemek olduğunu belirten Freeland, "Ukrayna, Kanada için çok önemli bir ortaktır ve biz Ukrayna'nın demokrasi ve ekonomik büyüme çabalarını desteklemeye devam edeceğiz." dedi.

Sajjan ise Ukrayna'nın askeri güçlerini eğitmeye odaklandıklarını ve bunun da misyon ilerledikçe devam edeceğini söyledi.

Kanada askeri eğitmenlerinin, küçük takım eğitimi, patlayıcı madde imhası, askeri polislik, tıbbi eğitim ve Ukrayna'nın lojistik sisteminin modernizasyonu konularında yardımcı olduğunu aktaran Sajjan, "Kanada Silahlı Kuvvetleri daha güvenilir bir dünyaya katkıda bulunuyor." ifadesini kullandı.

Kanada ordusundan 200 askeri personel, geçen yıldan bu yana Ukrayna askerlerine eğitim veriyor. Kanadalı askerlerin görev süresi bu ay sonu itibarıyla tamamlanacaktı.

Kanada'dan Kuzey Kore'ye kınama

Öte yandan, Dışişleri Bakanı Freeland, yaptığı yazılı açıklamada, Kuzey Kore'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararını ihlal eden balistik füze denemelerini kınadı.

Freeland, şunları kaydetti:

"2016 yılındaki nükleer testler de dahil olmak üzere benzer kışkırtıcı eylemleri takip eden bu lansmanlar, Kuzey Kore'nin bölgesel ve uluslararası güvenliğe yönelik tehdidinin bariz örnekleridir. Kanada, Kuzey Kore'yi uluslararası yükümlülüklerine tam olarak uymaya, yasa dışı ve istikrarı bozucu eylemlerini durdurmaya ve balistik füze programını derhal terk etmeye çağırıyor."

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...