Hedef düğmeye bastı

Düzenleyen:
Hedef düğmeye bastı

YAŞAM Haberleri

Türkiye’nin 21 ilinde nikâh başvurusunda bulunan çiftlere eğitim kitapları dağıtılacak. Kitapta, “Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri”, “Aile Hukuku”, “Evlilik ve Sağlık” gibi konular yer alıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca eğitimlerinin tek bir kılavuz kitap üzerinden Türkiye genelinde yaygınlaştırılması kararı alındı. “Evlilik Öncesi Eğitim Yaygınlaştırma Projesi” olarak adlandırılan çalışmayla eğitim programına yönelik daha önce hazırlanan üç kitapta öne çıkan bilgiler, tek bir kitapta toplandı. Bakanlık, projeyle bu yıl belirlenen 21 ilde evlilik başvurusunda bulunan çiftlere, eğitim kitaplarını dağıtacak. Proje için 252 bin lira bütçe ayrılırken, ilk etapta 110 bin evlilik öncesi eğitim kitabının çiftlere ulaştırılması sağlanacak. Kitapta, “Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri”, “Aile Hukuku”, “Evlilik ve Sağlık” konuları işlendi. Bakanlığa bağlı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yürütülen projeyle, çiftlerin evliliğe iyi, sağlıklı bir başlangıç yapabilmesi ve mutlu olması amaçlanıyor. Kitapçıkta olası aile içi problemlere karşı yardım alınabilecek hizmet merkezlerine yönelik bilgilere de yer veriliyor. ,

KİTAPÇIKTA NELER VAR?

¥ Etkili iletişim kurma yolları,
¥ Çiftlerin birbirlerini nasıl iyi tanıyacağı,
¥ Problemlere karşı destek merkezleri ve verilen hizmetler, 
¥ Kayınvalide, görümce gibi evlilik yoluyla edineceği akrabalarıyla ilişkilerinde dikkat edilmesi gerekenler,
¥ Hukuki ve özel hayata 
yönelik haklar...

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...